Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Varakļānu veselības aprūpes centra klientiem un aprūpētājiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta Varakļānu veselības aprūpes centra klientiem un aprūpētājiem, apstiprināja Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs ("Vienoti novadam").

Viņš stāstīja, ka saslimšana ir konstatēta SIA "Varakļānu veselības aprūpes centrs" aprūpētājiem un iemītniekiem. Centrā uzturas 40 ilgstošas sociālās aprūpes klienti, kurus aprūpē vairāk nekā desmit darbinieki. Līdz otrdienai novadā bija reģistrēti 44 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Justs atzina, ka situācija ir izveidojusies līdzīga, kāda tā bija Saulkrastu sociālās aprūpes mājā, kur saslimšanas ar Covid-19 dēļ trūka aprūpētāju. "Zinu, ka daži darbinieki jau ir atveseļojušies un atgriežas darbā, tādēļ klientu aprūpe tiek nodrošināta," piebilda Justs.

Viņš stāstīja, ka pašvaldība aprūpes centram ir nodrošinājusi speciāli aprīkotu transportlīdzekli, lai varētu klientus nogādāt uz un no medicīnas aprūpes iestādēm.

Pašvaldības vadītāja rīcībā nav informācijas par to, ka saslimšana ar Covid-19 būtu notikusi arī citās pašvaldības iestādēs, skolās vai bērnudārzos. "Patlaban infekcijas perēklis ir Varakļānu veselības aprūpes centrā," sacīja Justs.

Viņš norādīja, ka iestāde stingri ievēro visas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas. "Ja valdība pašvaldībai noteiks papildu ierobežojumus, esam gatavi tos ievērot," teica Justs.

Kā vēstīts, valdība Covid-19 izplatības dēļ šodien plāno lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novadā.

Plānots, ka no 26.novembra Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novados 5.-12.klašu skolēni mācās attālināti, kā arī nenotiek praktiskās mācības klātienē profesionālajās izglītības iestādēs un augstskolās, ka arī pieaugušajiem dažādos kursos un profesionālās pilnveides kursos. Līdz šim šajās pašvaldībās, tāpat kā citviet Latvijā, attālināti mācījās 7.-12.klašu audzēkņi.

Tapāt šajās administratīvajās teritorijās netiks sniegti friziera pakalpojumi, nestrādās muzeji un citas kultūrvietas. Bibliotēkas varēs izsniegt grāmatas līdzņemšanai.

Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novados nedarbosies gadatirgi, nenotiks amatieru sporta treniņi iekštelpās, nedrīkstēs notikt privāti pasākumi ārpus vienas mājsaimniecības, izņemot bēres un atsevišķos gadījumos arī kristību ceremonijas.

Tiks noteikts arī, ka pilsētas sabiedriskajā transportā jānodrošina ne vairāk kā 50% no maksimāli iespējamās transporta līdzekļa kapacitātes. Bet veikalos un citās tirdzniecības pakalpojumu sniegšanas vietās iekštelpās un ārtelpās būs jānodrošina, ka šajās vietās atrodas ne vairāk par 20% no maksimāli iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj konkrētās vietas infrastruktūra.

Jau ziņots, ka šodien notiks kārtējā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā pārrunās aktuālo epidemioloģisko situāciju valstī.

Sēde attālinātā režīmā notiks plkst.13. Pēc tās plānota preses konference.