Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Zivju pārstrādes uzņēmumā "Brīvais vilnis" konstatēti 7 Covid-19 saslimšanas gadījumi

© f64.lv, Didzis Grodzs

Zivju pārstrādes uzņēmumā AS "Brīvais vilnis" konstatēti septiņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, pavēstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Vienlaikus viņš norādīja, ka uzņēmumā ražošanas process turpinās.

Tāpat Babris atzīmēja, ka visos septiņos gadījumos inficējušies cilvēki ar aktīvu sociālo dzīvi, kuri pavada daudz laika kopā ar citiem cilvēkiem arī ārpus darbalaika.

Babris pauda, ka brīvprātīgo testēšanas iespēju pirmdien izmanto lielākā daļa darbinieku. Taču darbinieku veselības stāvoklis ikdienā tiek monitorēts arī pie ieejas uzņēmumā, apsargam mērot darbiniekiem temperatūru, kā arī novērojot strādnieku pašsajūtu darbavietā.

Pēc kompānijas valdes priekšsēdētāja minētā, "Brīvais vilnis" kopumā nodarbina apmēram 300 cilvēku.

Jau ziņots, ka Salacgrīvas novadā 200 iedzīvotājiem Ainažos, Korģenē, Liepupē un Salacgrīvā piektdien, 20.novembrī, un pirmdien ir iespēja brīvprātīgi bez maksas veikt Covid-19 siekalu testu. "Cilvēki bija apzinīgi un ieinteresēti veikt testus," iepriekš pauda Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LRA).

"Brīvā viļņa" apgrozījums pērn bija 9,458 miljoni eiro, kas ir par 26,1% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums guva peļņu 149 597 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Mūsu investīciju fonds", kura dalībnieki ir Babris (49,79%) un kompānijas izpilddirektors Māris Trankalis (50,21%).