Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Covid-19 turpina izplatīties Talsu un Mārupes novadu izglītības iestādēs

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Talsu novada izglītības iestādēs turpina palielināties ar Covid-19 saslimušo skaits, informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Dana Felkere-Bērziņa.

Talsu pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis", kurā saslimšana ar Covid-19 pirmo reizi tika konstatēta novembra sākumā, tagad saslimusi vienas grupas pedagoģe. Grupas audzēkņi ir noteikti kā kontaktpersonas un izglītības iestādi neapmeklēs līdz 3.decembrim.

Felkere-Bērziņa sacīja, ka, konstatējot jaunus saslimšanas gadījumus Vandzenes pirmsskolas izglītības iestādē "Zīlīte", patlaban bērnudārzu neapmeklē divu grupu audzēkņi. Vēl vienas grupas vecāki ir informēti par situāciju izglītības iestādē un drošības dēļ ir gatavi bērnus paturēt mājās. Izglītības iestādē pašlaik darbosies tikai viena grupa.

Visās iestādēs, kurās ir konstatēti saslimšanas gadījumi, tiek veikta pastiprināta dezinfekcija, piebilda pašvaldības pārstāve.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati, pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 Talsu novadā saslimuši 66 cilvēki.

Savukārt Mārupes novadā Covid-19 izplatības dēļ pašizolācija noteikta četrām klasēm vairākās izglītības iestādēs, informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Pēc viņas paustā, visas novada izglītības iestādes strādā un līdz sestajai klasei nodrošina mācības klātienē. Tomēr dažās skolās atsevišķām klasēm ir noteikta pašizolācija un mācību process norit attālināti.

Pašvaldības rīcībā ir informācija, ka Mārupes pamatskolā pašizolācija noteikta vienai klasei, arī Jaunmārupes pamatskolā vienai klasei noteikta pašizolācija un mācību viela tiek apgūta attālināti. Savukārt Mārupes Valsts ģimnāzijā pašizolācijā atrodas divas klases.

Mārupes novada Pašvaldības policijas sniegtā informācija liecina, ka līdz novembra vidum policijas amatpersonas pieņēma vienu administratīvā pārkāpuma procesa lēmumu, kas saistīts ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldes likuma pārkāpšanu.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits Mārupes novadā ir 92 iedzīvotāji.