Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ar Covid-19 slimo vecāku hospitalizācijas gadījumā Jelgavas pašvaldība nodrošinās bērna aprūpi

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Viesnīcā "Zemgale" Jelgavā tiks nodrošināta diennakts aprūpe bērniem, kuru vecāki pēc saslimšanas ar Covid-19 nonākuši slimnīcā, un šajā laikā nav neviena cita, kas spētu uzņemties rūpes par bērnu, uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne skaidroja, ka līdz ar pieaugošo infekcijas izplatību un personu skaitu, kuriem ārstēšanās nepieciešama slimnīcā, var rasties situācijas, kad ģimenē, vecākam nonākot ārstniecības iestādē, nav kas uzņemas rūpes par bērnu.

"Lai nodrošinātu bērnu aprūpi drošos apstākļos, pašvaldība Jelgavas iedzīvotājiem ir radījusi iespēju uz laiku līdz 14 dienām bērnam uzturēties šobrīd īpaši izveidotā aprūpes centrā," pauda Škutāne.

Centrā strādās bērnu pieskatītāji, kā arī nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīts psihologs un medmāsa. Pašvaldība segs visus izdevumus, kas saistīti ar bērna uzturēšanos centrā, - izmitināšanu, pieskatīšanu un ēdināšanu.

Ja ģimenē būs radusies nepieciešamība pēc šāda pašvaldības pakalpojuma, brīdī, kad Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi pieņems lēmumu par personas hospitalizāciju, vienlaikus tiks informēta arī Pašvaldības policija un bāriņtiesa. Noskaidrojot ģimenes apstākļus, bāriņtiesa pieņems lēmumu par bērna aprūpes nodrošināšanu. Savukārt, tiklīdz vecāks tiks izrakstīts no slimnīcas, viņam būs jāsazinās ar bāriņtiesu par pakalpojuma pārtraukšanu centrā.

Viesnīcas Zemgale īpašniece ir SIA "Sporta komplekss "Zemgale V", kuras īpašnieki ir SIA "Alis", Armands Ozollapa, Imants Kanaška, Rodijs Trankalis un Jelgavas pašvaldībai daļēji piederošā SIA "Sporta komplekss "Zemgale"". "Alis" vienīgais īpašnieks ir Kanaška.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Sporta kompleksa "Zemgale V" apgrozījums 2018.gadā bijis 298 760 eiro, bet zaudējumi - 3960 eiro.

Jelgavā 14 dienu kumulatīvais ar Covid-19 saslimušo skaits pašlaik ir 81 cilvēks.

Jau ziņots, ka arī pavasarī, reaģējot uz ārkārtējo situāciju, Jelgavas pašvaldība vienojusies ar viesnīcu "Zemgale" par iespēju sniegt pašizolācijai nepieciešamo pakalpojumu, piedāvājot viesnīcas telpas.