Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī Covid-19 dēļ attālināti mācās 19 grupas bērnudārzos un 18 klases

© F64, Romāns Kokšarovs

Daugavpilī Covid-19 izplatības dēļ pašlaik attālināti mācās 19 grupas bērnudārzos un 18 klases, ziņoja pilsētas Izglītības pārvaldē.

Attālinātais mācību process tiek nodrošināts 19 grupās desmit pirmsskolas izglītības iestādēs, bet skolās posmā 1.-6.klase attālināti mācās 18 klases sešās skolās. No tām 14 klasēm Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izglītojamos ir noteicis par kontaktpersonām, bet četrās klasēs pedagogu trūkuma dēļ mācību procesu nav iespējams organizēt klātienē vai daļēji attālināti.

Savukārt individuāli attālināti 1.-6.klasēs mācās 122 skolēni, kurus SPKC ir noteicis par kontaktpersonām.

Pašlaik pavisam 93 pedagogi - 44 pirmsskolā un 49 skolā -, kā arī 32 tehniskie darbinieki atrodas karantīnā, jo SPKC ir noteicis viņus par kontaktpersonām. No tiem 16 tehniskie darbinieki strādā pirmsskolas izglītības iestādēs, bet septiņi skolās.

Pavisam ar Covid-19 slimo 33 skolēni, 22 pedagogi un 11 tehniskie darbinieki. Tāpat Covid-19 atklāts astoņiem bērnudārzniekiem, 14 pirmsskolas skolotājiem un 12 tehniskajiem darbiniekiem pirmsskolas izglītības iestādēs.

Attālināto mācību procesu skolās pašlaik nodrošina 661 pedagogs. Vienojoties ar skolas vadību, 229 pedagogi nodrošina attālināto mācību procesu no mājām, bet 432 pedagogi - no skolas telpām.

Novembra pirmajās divās nedēļās visās skolās puse un vairāk nodarbību attālinātajās mācībās notika tiešsaistē, lai gan nodarbību formas izvēli noteica mācību satura īpatnības un nepieciešamās aktivitātes, kā arī uzdevumi to apgūšanā, skaidroja Izglītības pārvaldē. Izglītības iestādes joprojām nepieciešamības gadījumā individuāli risina mācību procesa tehniskā nodrošinājuma problēmas, lai skolēni un skolotāji veiksmīgi varētu organizēt attālināto mācību procesu.

SPKC dati liecina, ka otrdien Daugavpilī reģistrēti 56 jauni saslimušie un kopējais pēdējās divās nedēļās inficēto skaits ir sasniedzis 518 cilvēkus.