Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Covid-19 inficēšanās konstatēta 2 bērnudārzos Talsu novadā un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Talsu novadā saslimšana ar Covid-19 konstatēta arī bērnudārzā "Saulīte" Talsos un bērnudārzā "Zīlīte" Vandzenē, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Lai mazinātu infekcijas Covid-19 izplatīšanos, līdz 27.novembrim un līdz 30.novembrim slēgtas divas grupiņas bērnudārzā "Zīlīte". Savukārt bērnudārzā "Saulīte" saslimusī persona ar iestādes audzēkņiem nav kontaktējusies, tāpēc izglītības iestāde turpina darbu.

Saskaņā ar Slimību un profilakses kontroles centra datiem 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Talsu novadā pašlaik ir 59 cilvēki.

Jau vēstīts, ka līdz 29.novembrim attālināti mācību process tiek organizēts Talsu Valsts ģimnāzijas skolēniem no 4.klases līdz 6.klasei. Šāds lēmums pieņemts, jo pēc viena bērna 5.klasē inficēšanās desmit pedagogiem noteikta mājas karantīna un nav iespējams skolēniem nodrošināt mācību procesu klātienē.

Pēc vairākām konstatētām pozitīvām Covid-19 analīzēm pedagogiem un, ņemot vērā, ka vairākiem skolotājiem noteikts kontaktpersonas statuss, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā pašlaik ir nepietiekams pedagogu resurss klātienes mācību nodrošināšanai, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Pēc departamenta rīcībā esošās informācijas, pozitīvas Covid-19 analīzes konstatētas deviņiem pedagogiem un vienam tehniskajam darbiniekam, kā arī vēl deviņiem pedagogiem ir darba nespējas lapa, kas ir nesaistīta ar Covid-19 saslimšanu. Seši pedagogi noteikti kā Covid-19 saslimušā kontaktpersonas.

Tāpēc skola pāriet uz C mācību modeli jeb mācībām attālināti. Skolas audzēkņu vecāki tiek informēti par situāciju iestādē un par turpmāko darba režīmu.

Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā šogad mācās 1487 skolēnu un strādā 150 pedagogi.

Pirmdien ziņots, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta 67 Rīgas izglītības iestādēs. Covid-19 skāris 32 skolas un 34 pirmsskolas izglītības iestādes, kopā 67 iestādes, no tām vienai, Rīgas Strazdumuižas vidusskolai- attīstības centram visai izglītības iestādei noteikta karantīna un mācības notiek attālināti, īstenojot C mācību modeli.