Ventspilī sāks dalīt sejas maskas sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ventspils pilsētas Sociālais dienests, no šodienas sāks valsts piešķirto higiēnisko sejas masku izdali Ventspils pilsētas pašvaldības sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem, informē Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Serdjukova.

Daudzkārt lietojamās higiēniskās sejas maskas varēs saņemt personas (ģimenes), kurām ir piešķirts trūcīgas personas (ģimenes) statuss, vai kurām ir piešķirts maznodrošinātas personas (ģimenes) statuss.

Sejas aizsargmaskas pienāksies arī personām, kuras saņem aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā, kā arī tie cilvēki, kuri saņem naktspatversmes vai patversmes pakalpojumu, dienas centra, dienas aprūpes centra un krīzes centra pakalpojumu.

Serdjukova sacīja, ka novembrī katrai mazaizsargātajai personai tiks izsniegta viena sejas maska. Savukārt decembrī tiks izsniegta vēl viena higiēniskā sejas maska.

Higiēnisko sejas masku varēs saņemt, uzrādot personas apliecinošu dokumentu, vai izziņu par personas (ģimenes) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas personas (ģimenes) statusam.

Trūcīgas un maznodrošinātas personas (ģimenes), kā arī personas, kuras saņem aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā, higiēniskās sejas maskas varēs saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39 katru darba dienu no plkst.14 līdz plkst.16.

Ierodoties Sociālajā dienestā, personai ir jāpiezvana pa tālruni 28 687 296 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 26 462 118 (Pārventas iedzīvotāji). Pēc zvana saņemšanas Ventspils pilsētas Sociālā dienesta darbinieks izsniegs sejas masku un veiks atzīmi par sejas maskas izsniegšanu.

Savukārt personām, kuras saņem naktspatversmes, dienas aprūpes centra vai krīzes centra pakalpojumu, higiēniskās sejas maskas tiks izsniegtas pakalpojumu saņemšanas vietā.

Izsniegto higiēnisko sejas masku var mazgāt un lietot atkārtoti. Higiēnisko masku maksimālais lietošanas ilgums ir četras stundas. Katrai izsniegtajai higiēniskajai maskai līdzi tiks dota lietošanas pamācība, kurā ir ietverta maskas lietošanas instrukcija un ieteikumi maskas kopšanai.

Ventspils pilsētas pašvaldība saņēma 1680 vairākkārt lietojamās sejas maskas.

Svarīgākais