Tukuma pusē par pašizolācijas prasību neievērošanu piemēro naudas sodus

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Piektdien, 13.novembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa Kārtības policijas inspektors konstatēja, ka kāds vīrietis šī gada 9.novembrī ir ieradies Latvijā no Somijas un, neievērojot pašizolācijas prasības, aizvedis savu bērnu uz bērnudārzu, kā arī nav aizpildījis elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā. Par pašizolācijas ierobežojumu neievērošanu vīrietim piemērots sods - 25 eiro.

Aizvadītās nedēļas nogalē, 13.novembrī, likumsargs konstatēja, ka 1983.gadā dzimis vīrietis pirmdien, 9.novembrī, ir atgriezies no Somijas un uzturas Tukuma novadā, taču neievēro pašizolāciju, un ir aizvedis savu bērnu uz bērnudārzu, tādējādi pakļaujot inficēšanās riskam citas personas. Somija pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem ir to valstu vidū, uz kuru ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi.

Tāpat tika noskaidrots, ka 37 gadus vecais vīrietis pirms ierašanās Latvijā nav aizpildījis elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā www.covidpass.lv. Policists par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu. Ņemot vērā to, ka pie atbildības saucamā persona atzina un nožēloja izdarīto, tika nolemts viņam piemērot naudas sodu 25 eiro apmērā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā laika posmā no 13. līdz 16.novembrim par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu 5 personām tika piemērots administratīvā pārkāpuma sods 10 eiro apmērā, jo viņas pirms ierašanās Latvijā nebija aizpildījušas elektroniskās anketas personu uzraudzības informācijas sistēmā www.covidpass.lv. Kā arī, konstatējot, ka Aizkrauklē tirdzniecības centrā darbojas 3 veikali, kuriem atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam Nr.655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" bija jābūt slēgtiem, tika uzsākti 3 administratīvā pārkāpuma procesi.

Svarīgākais