Talsu Valsts ģimnāzijas 4.-6. klašu skolēni mācīsies attālināti; 10 skolotāji nonākuši karantīnā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Desmit skolotājiem nonākot mājas karantīnā, Talsu Valsts ģimnāzijas 4.-6.klašu skolēni divas nedēļas mācīsies attālināti, informē Talsu novada pārstāve Inita Fedko.

Viņa norādīja, ka Talsu novada pašvaldība saņēma informāciju, ka ar Covid-19 saslimis viens Talsu Valsts ģimnāzijas 5.klases audzēknis. Apzinātas kontaktpersonas, un mājas karantīna noteikta skolnieka klasesbiedriem, kā arī desmit pedagogiem.

Tā kā mājas karantīna noteikta desmit pedagogiem, tad nav iespējams pārējiem skolēniem nodrošināt pilnvērtīgu mācību procesu klātienē. Turklāt mācības attālināti šajā brīdī pasargās bērnus no papildu inficēšanās riska, sacīja Fedko.

Plānots, ka bērni mācības klātienē atsāks 30.novembrī.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Talsu novadā pašlaik ir 56 cilvēki.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.