Pirmās higiēniskās maskas saņems pašvaldības ar lielāko mazaizsargāto iedzīvotāju skaitu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Kā pirmās higiēniskās maskas iedzīvotājiem saņems pašvaldības ar lielāko mazaizsargāto iedzīvotāju skaitu, trešdien Latvijas Pašvaldību savienības videokonferencē informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis.

Viņš atzina, ka masku piegāde bija plānota nedēļas sākumā, taču tā aizkavējusies. Plānots, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) pirmo daļu masku saņems ceturtdien, un sestdien, 14.novembrī, sāksies masku izdale.

Kā pirmās maskas saņems tās pašvaldības, kurās ir vairāk sociāli mazāk aizsargāto iedzīvotāju. Maskas tiks nodotas Civilās aizsardzības komisiju sagādes koordinatoriem, un pirmie 75 000 masku tiks izdalīti Cēsu, Daugavpils, Rīgas, Ogres, Rēzeknes, Saldus un Liepājas sadarbību teritoriju Civilās aizsardzības komisijām. Nākamnedēļ plānota vēl 55 000 masku piegāde, un tās saņems pārējās pašvaldības.

Vēl viena masku izdale plānota decembrī.

Baltmanis arī pastāstīja, ka gadījumā, ja pašvaldībām nav iespēju nodrošināt masku transportēšanu, atbalstu sniegs Nacionālie bruņotie spēki.

Kā ziņots, valdība uzdevusi VAMOIC veikt 250 000 sejas masku un 598 025 pāru cimdu iegādi aptuveni pusmiljona eiro vērtībā.

Saeimas atbalstītie likuma grozījumi nosaka no 20.novembra ieviest sodu par mutes un deguna aizsegu nelietošanu sabiedriskās vietās, kur to lietošanu prasa normatīvie akti. Par mutes un deguna aizsega nelietošanu varēs piemērot brīdinājumu vai naudas sodu desmit līdz 50 eiro apmērā.

Svarīgākais