Daugavpilī attālināti mācās 19 klases un 14 bērnudārznieku grupas

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī attālināti mācās 19 klases un 14 bērnudārznieku grupas, par situāciju uz pirmdienu informēja Daugavpils Izglītības pārvalde.

7.-12.klašu skolēni skolās joprojām mācās attālināti, bet pirmsskolas izglītības programmas un 1.-6.klases skolēniem mācību process tiek īstenots klātienē. Taču attālinātais mācību process tiek nodrošināts 14 grupās deviņās pirmsskolas izglītības iestādēs, bet skolās 1.-6.klašu posmā attālināti mācās 19 klases septiņās skolās, no kurām desmit klasēm Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izglītojamos ir noteicis par kontaktpersonām, bet deviņās klasēs pedagogu trūkuma dēļ mācību procesu nav iespējams organizēt klātienē vai daļēji attālināti.

Savukārt individuāli attālināti 1.-6.klasēs mācās 64 skolēni, kurus SPKC ir noteicis par kontaktpersonām.

Pašlaik pavisam 71 pedagogs - 33 pirmsskolā un 38 skolā - atrodas karantīnā, jo SPKC ir noteicis viņus par kontaktpersonām.

Skolās ar Covid-19 pašlaik slimo 24 skolēni, 19 pedagogi un astoņi tehniskie darbinieki, savukārt pirmsskolā - četri bērni, desmit skolotāji un 13 tehniskie darbinieki.

Attālināto mācību procesu skolās pašlaik nodrošina 562 pedagogi. Vienojoties ar skolas vadību, 176 pedagogi nodrošina attālināto mācību procesu no mājām, bet 386 pedagogi - no skolas telpām.

SPKC dati liecina, ka divās nedēļās ar Covid-19 saslimušo kopskaits Daugavpilī ir 348.

Svarīgākais