Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VIDEO: noskaidrots, kā automašīna Vecumnieku novadā nonāca upē

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Sestdien Vecumnieku novadā no upes izvilkto automašīnu pēc negadījuma bija pametis iereibis vadītājs un pasažieris, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Sākotnējā informācija liecina, ka sestdien uz ceļa Bauska-Linde vīrietis, vadot automašīnu "Volkswagen Passat", iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, nobrauca no brauktuves, sabojāja ceļa vertikālo apzīmējumu un tilta aizsargbarjeru un iebrauca upē. Vīrietis un automašīnas pasažieris pēc negadījuma atstāja notikuma vietu, tādējādi pārkāpjot likumā noteikto kārtību.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

Tā kā negadījumam bija aculiecinieki, likumsargiem, nekavējoties veicot operatīvās darbības pasākumus, neilgi pēc notikušā izdevās atrast autovadītāju, skaidroja Kalniņa. Policisti konstatēja, ka vīrietis sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatēts 2,29 promiļu reibums.

Policijā par notikušo ir sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi.

Jau ziņots, ka Vecumnieku novadā izvilkta automašīna, kas iebraukusi upē, taču cilvēki tajā netika atrasti. Arī degvielas noplūde no automašīnas netika konstatēta, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Ar glābšanas automobiļa manipulatota un autocisternas tauvas palīdzību automašīna izvilkta no upes un uzvilkta atpakaļ uz ceļa.