Rekonstruēto Jelgavas Sv.Trīsvienības torni plāno atklāt novembrī

Novembrī plānots atklāt rekonstruēto Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni, kurā pašlaik vēl aktīvi notiek gan teritorijas labiekārtošana, gan torņa iekārtošana, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Paredzēts, ka Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī pēc rekonstrukcijas 2.stāvā atradīsies administrācija, 3.stāvā - ekspozīcija par Latvijas prezidentiem un citiem izciliem jelgavniekiem, 4.stāvā - Jelgavas vēstures ekspozīcija, izmantojot multimediju tehnoloģijas, 5.stāvā - Zemgales tautastērpu ekspozīcija, 6.stāvā - kafejnīcas virtuve, 7.stāvā - konferenču zāle, 8.stāvā - kafejnīca, 9.stāvā - izstāžu zāle, kura ir savienota ar 10.stāvā iekārtotajiem skatu laukumiem.

Plānots, ka 2009.gada jūnijā sāktie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukcijas darbi pilnībā tiks pabeigti līdz šī gada beigām un to rezultātā pilsētā tiks izveidots Zemgales reģionam nozīmīgs tūrisma un kultūrizglītības centrs.

Rekonstrukcijai un centra izveidei plānotās izmaksas ir vairāk nekā 1,8 miljoni latu, no tiem 66 000 latu ir valsts budžeta dotācija, aptuveni 50 000 latu - Jelgavas domes līdzfinansējums. Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1,25 miljoni latu.

Plānots, ka Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukcija vienlaicīgi atrisinās divas problēmas - tiks saglabāta daļa pilsētas kultūrvēsturiskās apbūves, kas tika sagrauta abu pasaules karu laikā, un izveidots inovatīvs tūrisma produkts.