Dobeles novada pašvaldībā notiks mērķtiecīga darbinieku testēšana, piegādāti 500 siekalu testi

© AFP/Scanpix/LETA

Mērķtiecīgai pašvaldības iestāžu darbinieku testēšanai Dobeles novadam piegādāti 500 siekalu testi Covid-19 noteikšanai, un testēšana vēl turpinās,  apliecina novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

Viņš atzina, ka Dobelē, līdzīgi kā visā Latvijā, ir vairāki Covid-19 uzliesmojumi, un tie skāruši arī pašvaldības iestādes. Spridzāns neatklāja, kuras iestādes ir skartas, taču Covid-19 saslimšana sociālās aprūpes centros un slimnīcā neesot konstatēta.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs apliecināja, ka attālinātas mācības saistībā ar Covid-19 gadījumiem noteiktas Dobeles sākumskolā un Bikstu pamatskolā.

Pēc Spridzāna paustā, visas saslimušo kontaktpersonas ir apzinātas, veikti infekcijas izplatības ierobežojošie pasākumi. Tāpat saslimušo "izķeršanai" pašvaldībai piegādāti 500 siekalu testi, un mērķtiecīga testēšana turpinās.

Pašvaldība arī aicina iedzīvotājus pakalpojumus saņemt attālināti, bet tikšanās klātienē iespējama tikai pēc iepriekšējā pieraksta. Pašvaldībā un tās iestādēs noteiktais pusdienas pārtraukums tiek saīsināts līdz 30 minūtēm, atbilstoši pārceļot darba laika beigas.

Spridzāns aicina iedzīvotājus ievērot noteiktos drošības pasākumus un ierobežojumus, bet tos, kuriem ir saslimšanas simptomi vai pozitīvs Covid-19, atklāt par to apkārtējiem, tādējādi pasargājot no inficēšanās.

Līdz šim vietvara neesot saņēmusi signālus, ka sociāli mazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām būtu nepieciešams atbalsts sejas aizsargmasku sagādē. Vajadzības gadījumā pašvaldības vadītājs solīja šo jautājumu risināt.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka Dobeles novadā pēdējās divās nedēļās ar Covid-19 kopā saslimuši 24 cilvēki.

Svarīgākais