Covid-19 Daugavpilī: saslimuši 11 slimnīcas darbinieki; skolās inficējies 31 skolēns

© AFP/SCANPIX/LETA

Daugavpils reģionālajā slimnīcā otrdien ārstējas 19 pacienti ar Covid-19, un saslimuši arī 11 darbinieki, kuriem hospitalizācija nav bijusi nepieciešama, uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Neviens no 19 pacientiem nav ar smagu slimības gaitu. Lielākā daļa Covid-19 pacientu ir vecuma grupā no 50 līdz 70 gadiem, lai gan slimnīcā ir arī sešus gadus vecs pacients. Smagas slimības gaitas gadījumā tiek izmantota skābekļa terapija, kas esot pierādījusi savu efektivitāti.

Savukārt 11 slimnīcas darbinieki ārstējas mājās. Iestādē uzsver, ka viņi inficējās ārpus medicīnas iestādes no radiniekiem vai sabiedriskās vietās. Saslimušo medicīnas darbinieku vidū tiekot veikti rūpīgi izmeklējumi, lai noteiktu infekcijas pārnešanas ķēdes.

Slimnīcā ir ieviests stingrs trīs līmeņu drošības protokols, kas konkrētos gadījumos paredz ne tikai aizsargmasku, bet arī respiratoru un īpašu aizsargvairogu lietošanu, skaidroja pašvaldībā. Mediķi rūpīgi uzraugot savu veselības stāvokli.

Vienlaikus iestādē norāda, ka daži pacienti un apmeklētāji, kuru ierašanās ir, turklāt, ir aizliegta, uzvedas neapzinīgi, nelieto maskas, pakļaujot riskam apkārtējos. Ņemot vērā šo un citus faktorus, drīzumā tiks ieviestas elektroniskās kartes ieejai slimnīcā.

Tāpat pašlaik notiek plaša Plaušu slimību un tuberkulozes centra darba reorganizācija, kas gandrīz pilnībā tiks izmantots koronavīrusa slimnieku ārstēšanai. Pacienti jau tiek pārvesti uz galveno ēku. Izņēmums būs pacienti ar pulmonoloģiskām saslimšanām, kuri tiks maksimāli izolēti no cilvēkiem ar Covid-19.

Pašlaik Daugavpilī ar Covid-19 slimo 31 skolēns un 35 skolu darbinieki, atsaucoties uz pirmdien pieejamo statistiku, informē pilsētas Izglītības pārvalde.

7.-12.klašu skolēni skolās joprojām mācās attālināti, bet lielākajai daļai 1.-6.klases skolēnu mācību process tiek nodrošināts klātienē. Vienā skolā attālināti mācās visi skolēni no 1. līdz 12.klasei.

Tāpat attālināti mācās 30 klases posmā no 1.līdz 6.klasei, no kurām 17 klasēm Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izglītojamos ir noteicis par kontaktpersonām. Bet 13 klasēs pedagogu trūkuma dēļ mācību procesu nav iespējams organizēt klātienē vai daļēji attālināti. Savukārt individuāli attālināti 1.-6.klasēs mācās 70 skolēni, kurus SPKC ir noteicis par kontaktpersonām.

Pašlaik 24 pedagogi atrodas karantīnā, jo SPKC ir noteicis viņus par kontaktpersonām, no kuriem tikai seši pedagogi ir izvēlējušies izmantot savas tiesības paņemt darba nespējas lapu.

Ar Covid-19 kopumā pilsētā pašlaik slimo 31 skolēns, 27 pedagogi un astoņi tehniskie darbinieki.

Attālināto mācību procesu skolās nodrošina 564 pedagogi. Vienojoties ar skolas vadību, 168 pedagogi īsteno attālināto mācību procesu no mājām, bet 396 pedagogi - no skolas telpām.

Attālināti mācās arī sešas grupas četrās pirmsskolas izglītības iestādēs.

Kontekstā ar spēkā esošajiem epidemioloģiskajiem drošības ierobežojumiem nākamo pirmklasnieku adaptācijas nodarbības klātienē Daugavpils skolās netiks organizētas līdz gada beigām, lēmusi Izglītības pārvalde. Savukārt skolas pēc saviem ieskatiem un iespējām savās mājaslapās var publiskot informāciju, uzdevumus, darba lapas topošajiem pirmklasniekiem, ko vecāki var izmantot individuālajām nodarbībām ar savu bērnu.

Saskaņā ar SPKC datiem, pēdējo divu nedēļu laikā Daugavpilī reģistrēti 224 ar Covid-19 saslimušie.

Svarīgākais