Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Covid-19 izplatība Krāslavas pusē neesot saistīta ar lieliem "perēkļiem"

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Covid-19 izplatība Krāslavas novadā pašlaik neesot saistīta ar lieliem "perēkļiem", apliecināja novada domes priekšsēdētāja vietnieks un SIA "Krāslavas slimnīca" valdes loceklis Aleksandrs Jevtušoks (ZZS).

Viņš epidemioloģisko situāciju novadā novērtēja kā stabilu, jo masveida saslimšanas neesot, un tie esot vien atsevišķi gadījumi.

Visas novada izglītības iestādes, tostarp Krāslavas Varavīksnes vidusskola, kurš iepriekš bijis Covid-19 uzliesmojums, mācības pēc brīvlaika aizvada atbilstoši valstī noteiktajam, un 7.-12.klases mācās attālināti. Ir atsevišķi skolēni dažādās klasēs, kuri pašlaik slimo ar Covid-19, taču šo gadījumu dēļ neesot bijis nepieciešams nodrošināt attālinātās mācības kādām klasēm.

Jevtušoka vadītā slimnīca ir otrā līmeņa slimnīca, kurā nav infekciju nodaļas, un tajā nav plānota Covid-19 pacientu izvietošana. Taču, pēc valdes locekļa paustā, ārkārtas situācijās gadījumā iestāde būtu gatava arī šādam scenārijam.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem uz ceturtdienu divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Krāslavas novadā bija 66.

Jau ziņots, ka iepriekš plaša Covid-19 izplatīšanās novērota Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, taču saslimstības pieaugums novadā neesot saistīts tikai ar uzliesmojumu izglītības iestādē.