Militāro mācību laikā ierobežos satiksmi Ādažu poligonā

Starptautisko militāro mācību "Sabre Strike 2011" laikā, rūpējoties par iedzīvotāju drošību, no 18.oktobra līdz 29.oktobrim uz laiku satiksmes kustībai tiks slēgti vairāki koplietošanas ceļi caur Ādažu poligonu, ar speciālām zīmēm norādot sagatavotos apvedceļus, aģentūra LETA uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Ceļš no Siguļiem līdz Iļķenei jeb Iļķenes ceļš, kā arī Kadagas ceļa posms no Ādažu militārās bāzes līdz krustojumam ar Iļķenes ceļu tiks slēgts no 18.oktobra līdz 23.oktobrim laikā no plkst.8 līdz 22, no 25.oktobra līdz 28.oktobrim laikā no plkst.8 līdz 24, bet 29.oktobrī - laikā no plkst.8 līdz 15.

Iedzīvotāji satiksmes kustībai slēgtos ceļa posmus varēs apbraukt pa sagatavotajiem apvedceļiem - Mežaparka un Vecštāles ceļu, kuru jau pirms mācību sākuma ASV un Latvijas militārie inženieri ir nogreiderējuši.

Savukārt no 11.oktobra līdz 13.oktobrim Latvijas karavīri, kā arī mācību laikā no 18.oktobra līdz 23.oktobrim četru mācību dalībvalstu karavīri bez munīcijas un imitācijas līdzekļu pielietošanas patrulēs Ādažu ciemā, praktizējot sadarbību ar civiliedzīvotājiem. Karavīru uzdevums būs novērot ciema ikdienas dzīvi un veikt pārrunas ar pašvaldības un citu institūciju amatpersonām.

Neskaidrību gadījumā mācību organizētāji lūdz iedzīvotājus zvanīt uz tālruni 27 842 475, kā arī sekot informācijai, kas atrodama Nacionālo bruņoto spēku (NBS) interneta mājaslapā "www.mil.lv", Ādažu novada mājaslapā "www.adazi.lv", kā arī mācību informatīvajos plakātos, kas izvietoti novadā publiski pieejamās vietās.

Kā uzsver AM, satiksmes kustības ierobežojumi un patrulēšana apdzīvotā vietā ir saskaņota ar Ādažu novada domi, kura ir apstiprinājusi Ādažu teritorijas un infrastruktūras izmantošanu militāro mācību vajadzībām.

NBS atvainojas iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus un satiksmes regulētāju norādījumus.

Sakarā ar plānotajām militārajām mācībām Ādažu poligonā NBS atgādina, ka ir aizliegts ieiet un iebraukt poligona teritorijā bez saskaņošanas ar tā administrāciju.

Svarīgākais