Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ogres slimnīca sūdzas par nespēju uzņemt pacientus no Rīgas

© Pixabay

Ogres rajona slimnīca nespēj uzņemt pacientus no Rīgas, šodien Ogres novada pašvaldības domes sēdes informatīvajā daļā sacīja Ogres rajona slimnīcas vadītājs un domes deputāts Dainis Širovs (VL-TB/LNNK).

Viņš stāstīja, ka pagājušās nedēļas beigās Ogres slimnīcā ievests 31 pacients no Rīgas, savukārt vakar - 28. Lai atslogotu Rīgas slimnīcas Covid-19 slimnieku uzņemšanai, pacienti tiek vesti uz reģionālajām slimnīcām, tai skaitā Ogri.

Kaut arī vakar, 14.oktobrī, no plkst.15 tika pārtraukta slimnieku uzņemšana, jo nebija brīvu vietu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes joprojām veda slimniekus. Līdz ar to ir grūti nodrošināt atbilstošu ārstēšanas kvalitāti, jo katram slimniekam jābūt attiecīgai vietai, bet viņi bija novietoti endoskopijas telpā uz ratiem, stāstīja Širovs.

Viņš esot sazinājies ar NMPD direktori Lieni Cipuli, kas paudusi izpratni par izveidojušos situāciju, bet viņai esot dotas norādes visus pacientus vest uz reģionālajām slimnīcām. Širovs informēja, ka, ņemot vērā esošo situāciju, šodien līdz plkst.16 NMPD atvestie pacienti netiks pieņemti, jo svarīgi ir nodrošināt kvalitatīvu aprūpi esošajiem pacientiem.

Viņš arī atzīmēja, ka pašlaik izveidojusies absurda situācija, jo vietu trūkuma dēļ ogrēnieši tiek vesti uz Jēkabpils slimnīcu. Kopumā slimnīcā valda liela spriedze, daudzi pacienti ir neapmierināti, kāpēc nevar saņemt pakalpojumu uz vietas, sacīja slimnīcas vadītājs.

Pašlaik Ogres rajona slimnīcā nav konstatēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums, visos aizdomu gadījumos tiek veiktas analīzes. Neviens saslimšanas gadījums nav konstatēts kādam no slimnīcas darbiniekiem, uzsvēra Širovs.

Viņš arī atgādināja, ka apmeklētāji netiek ielaisti ne slimnīcā, ne pansionātā. Pacientiem, kuri apmeklē ambulatoro nodaļu, medicīnas iestādē obligāti jāierodas ar sejas masku. Lai nodrošinātu kontroli un pasargātu pacientus un medicīnas personālu, no pagājušās nedēļas norīkots darbinieks, kurš uzrauga, vai apmeklētāji lieto sejas maskas. Ja apmeklētajam nav līdzi sejas maska, to var nopirkt automātā vai aptiekā.

Širovs piebilda, ka šāda prasība ieviesta, lai aizsargātu citus pacientus un medicīnas personālu.