Ņem vērā! Daļa pašvaldību sāk pieņemt apmeklētājus tikai pēc iepriekšējā pieraksta

© Pixabay

Daļa pašvaldību Covid-19 ierobežošanai noteikušas, ka apmeklētāju pieņemšana notiek tikai pēc iepriekšējā pieraksta.

Olaines novadā, kur pašlaik spēkā ir valdības ieviestie stingrāki ierobežojumi, pašvaldības speciālisti, kā arī domes priekšsēdētājs, viņa vietnieki un izpilddirektors pieņem apmeklētājus tikai pēc iepriekšēja pieraksta.

Lai arī Viesītes novadā pašlaik nav zināms par aktīvajiem Covid-19 gadījumiem, arī novada pašvaldības darba norisē ir izmaiņas, un šodien pašvaldības administrācijas ēka slēgusi durvis apmeklētājiem. Ja ir nepieciešamība tikties ar kādu no pašvaldības speciālistiem, nepieciešams obligāti pieteikties iepriekš.

Saskaņā ar Slimību kontroles un profilakses centra datiem, Covid-19 ir konstatēts kaimiņos, Salas novadā, taču par izmaiņām darbā novada pašvaldība nav paziņojusi.

Savukārt Jēkabpilī, kas robežojas ar Salas novadu, līdz svētdienai bija zināms par 22 ar Covid-19 sasirgušajiem. Pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības, sākot ar šodienu, pakalpojumus iedzīvotājiem sniedz attālināti. Pašvaldības pārstāve Margita Liepiņa, komentējot jautājumu, vai nav plānoti citi lokālie ierobežojumi, atbildēja, ka vietvara gaida "tālākos valdības norādījumus".

Jau ziņots, ka preventīvos nolūkos no šodienas līdz 1.novembrim Jēkabpils kapitālsabiedrības iedzīvotājiem pakalpojumus sniegs attālināti. Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, šādu lēmumu aizvadītajā piektdienā pieņēma domes vadība attālinātajā sanāksmē ar kapitālsabiedrību vadītājiem.

Saziņai ar uzņēmumiem iedzīvotāji aicināti izmantot attālinātos pakalpojumus. Tāpat pašvaldība lūdz par saņemtajiem pakalpojumiem norēķināties elektroniskā veidā.

Iepriekš, reaģējot uz Covid-19 gadījumu Ābeļu pamatskolā Jēkabpils novadā, pilsētas domes vadība uzdeva iestāžu vadītājiem sekot līdzi darbinieku veselības stāvoklim.

Svarīgākais