Daugavpils dome mudinās lietot sejas aizsargmaskas veikalos

Attēlam ir ilustratīva nozīme © pexels.com

Daugavpils dome mudinās iedzīvotājus un tirdzniecības ķēžu pārstāvjus lietot sejas aizsargmaskas veikalos, informēja  pašvaldībā.

Piektdien domē norisinājās pilsētas vadības tikšanās ar veselības aprūpes un Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvjiem par situāciju pilsētā ar Covid-19 izplatību.

Pašlaik Daugavpilī ir 209 aktīvi saslimšanas gadījumi, saslimušo vidū galvenokārt ir jaunieši - skolēni un sportisti. Vecāka gadagājuma cilvēku grupā virs 60 gadiem saslimuši ir tikai daži cilvēki.

Starp saslimušajiem ir arī dažādu medicīnas iestāžu personāls. Lai aizsargātu veselības aprūpes darbiniekus, tuvākajā laikā var mainīties pacientu pieņemšanas kārtība, prognozēja tikšanās dalībnieki.

Vēl viens ieteiktais drošības pasākums ir medicīnisko masku izmantošana ne tikai sabiedriskajā transportā, bet arī lielajos veikalos. Tā nebūs obligāta, taču vēlama prasība, īpaši pircēju pieplūduma stundās. Aicinājumu ar šādu rekomendāciju domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") nākamās nedēļas sākumā nosūtīs mazumtirdzniecības ķēdēm.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Daugavpilī reģistrēti 17 jauni inficētie, kopējam skaitam sasirgušo sasniedzot 209 daugavpiliešus.

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un arī Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais