Covid-19 risku dēļ Valmierā atcelts Simjūda gadatirgus

© Dmitrijs Suļžics/F64

Covid-19 izplatīšanās riska samazināšanai Valmierā sestdien nenotiks Simjūda gadatirgus, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

"Lai Valmierā uzņēmumi, kultūras iestādes, tirdzniecības vietas, organizācijas, kas atbildīgi ievēro valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus, varētu darboties, kā līdz šim - bez papildu lokāliem ierobežojumiem", Valmieras pilsētas pašvaldība pieņēmusi lēmumu atcelt gadatirgu, sacīja pašvaldības pārstāve.

Melece skaidroja, - lai gan Valmierā šonedēļ esot konstatēti četri saslimšanas gadījumi, lēmums par tirgus atcelšanu pieņemts, ņemot vērā aktīvo gadījuma skaita pieaugumu Latvijā. Simjūda gadatirgus tiekot atcelts, jo tajā "varētu pulcēties cilvēki no daudz un dažādām vietām Latvijā", kā arī tajā nav iespējams kontrolēt cilvēku plūsmu, ierobežot apmeklētāju skaitu un nodrošināt, lai visi cilvēki ievēro distanci.

Pārējie pasākumi Valmierā notiks, kā plānots. Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus, uzņēmumus, tirdzniecības centrus, kultūras iestādes ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un stingri kontrolēt to ievērošanu, kā arī sekot līdzi publisko pasākumu organizatoru papildu noteiktajām drošības prasībām, piemēram, sejas masku lietošanai pasākumu apmeklējuma laikā.

Melece norādīja, ka drošības pasākumu ievērošanu publiskās vietās Valmierā pastiprināti kontrolēs Valmieras pilsētas pašvaldības policija.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem datiem, Valmierā ir 18 aktīvie Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Kā vēstīts, piektdien epidemiologi ieteica Covid-19 ierobežojošos pasākumus, kādi jau ir spēkā Kuldīgas novadā un Daugavpilī, ieviest vēl vairākās pašvaldībās, tajā skaitā arī Valmieras pilsētā.

Speciālisti ierosinājuši papildu ierobežojos pasākumus uz noteiktu laiku, lai preventīvi neļautu infekcijai izplatīties caur sociāliem kontaktiem.

"Mēs neuzskatām par pareizu attiecināt vienādus pasākumus uz visu Latvijas teritoriju, uz visām pilsētām un novadiem, un pagastiem, arī uz tiem, kur nav neviena saslimšanas gadījuma un varbūt arī nebūs tuvākajā laikā. Mēs pielietojam to stratēģiju, ko atbalsta Eiropas Savienībā," sacīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.