Valmierā izveido otru Covid-19 analīžu nodošanas vietu

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Pašvaldībai sadarbojoties ar Veselības ministriju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valmierā blakus esošajai analīžu nodošanas vietai Čempionu ielā 1 no šodienas izveidota otra Covid-19 analīžu nodošanas vieta, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Kā uzsver pašvaldība, saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, divas dienas Valmierā nav konstatēti jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Melece stāstīja, ka pēc 14 Covid-19 saslimšanas gadījumu konstatēšanas Valmieras tehnikumā Valmierā nav noteikti nekādi citi papildu ierobežojumi. Publiskie pasākumi Valmierā notiek, organizatoriem nodrošinot epidemioloģiskās drošības pasākumus, tāpat arī sabiedriskās iestādes un vietas iedzīvotāji var apmeklēt.

Valmieras pilsētas pašvaldība aicina turpināt ievērot epidemiologu ieteikumus, pirmkārt, saslimušajiem - karantīnu, otrkārt, SPKC noteiktajām kontaktpersonām - pašizolāciju, treškārt, pārējiem ievērot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus - bieži mazgāt rokas, vēdināt telpas, dezinficēt virsmas, sabiedriskajā transportā lietot mutes un deguna aizsegus, ievērot sociālo distancēšanos publiskos pasākumos un sabiedriskās vietās, atgādināja Melece.

Valmieras tehnikumā mācības līdz 18.oktobrim notiks pēc C modeļa - pilnībā attālināti. Pārējās izglītības iestādēs Valmierā mācības notiek A vai B modeļa režīmā, norādīja Melece.

Viņa uzsvēra, ka Valmieras pilsētas pašvaldība ik dienas seko līdzi Covid-19 saslimstības rādītājiem un sadarbojas ar SPKC un citām institūcijām Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Kā vēstīts, sākotnēji Valmieras tehnikumā bija konstatēts viens Covid-19 inficēšanās gadījums skolēnam. Pēc tā 2.oktobrī tika veikti testi visiem pedagogiem un administrācijas darbiniekiem un izglītības iestādē atklājās plašāks saslimšanas perēklis.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais