Covid-19 gadījuma dēļ uz vienu dienu slēgts Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs

© Vladislavs Proškins/F64

Ņemot vērā, ka ar Covid-19 saslimis viens Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja darbinieks, šodien iestāde drošībai ir slēgta, aģentūra LETA uzzināja muzejā.

Svētdien muzejā ir atklāts viens saslimušais darbinieks, un Covid-19 apstiprināts, izmantojot siekalu testu. Šodien visi muzeja darbinieki nodos siekalu testus, lai noskaidrotu situāciju muzejā.

Drošības apsvērumu dēļ muzeja vadība ir pieņēmusi lēmumu pirmdien slēgt muzeju apmeklētajiem uz vienu dienu, līdz būs zināmi testu rezultāti un atbilstoši tam tiks pieņemts lēmums par turpmāko muzeja darbību.

Jau ziņots, ka šodien Daugavpilī Covid-19 situācijas dēļ ir sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") aģentūrai LETA stāstīja, ka sēdē piedalīsies arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvji. Plānots apspriest pirmos masveida testēšanas rezultātus un lemt, kādi Covid-19 ierobežošanas pasākumi vēl ir nepieciešami.

Pēdējās dienās Daugavpilī ir reģistrēts viens no lielākajiem Covid-19 gadījumu skaita pieaugumiem, un līdz svētdienai bija zināms, ka ar Covid-19 ir saslimuši 125 daugavpilieši.

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un arī Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, trešdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Svarīgākais