Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Maxima" aicina apmeklētājus Kuldīgā un Daugavpilī lietot sejas aizsargmaskas

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

“Maxima Latvija” Kuldīgas un Daugavpils veikalu apmeklētāji no šodienas ir aicināti lietot sejas aizsargmaskas, ņemot vērā Latvijas valdības pieņemto lēmumu par papildu drošības pasākumiem šajās pilsētās, lai ierobežotu COVID-19 izplatību. Papildus tam ir svarīgi ikvienam ievērot divu metru distanci, kā arī regulāri mazgāt un dezinficēt rokas. Ievērojot piesardzības principu, arī “Maxima Latvija” darbiniekiem konkrētajās pilsētās tiek nodrošinātas sejas aizsargmaskas.

“Klientu un darbinieku drošība ir mūsu prioritāte. “Maxima Latvija” stingri vadās pēc SPKC ieteikumiem un rīkojas saskaņā ar institūciju norādījumiem un rekomendācijām, lai nodrošinātu darbinieku un pircēju veselību. Gan šobrīd, gan nākotnē mēs esam gatavi operatīvi pielāgoties situācijai, kā arī ieviest papildu drošības pasākumus citos reģionu veikalos, ja būs nepieciešams. Šobrīd veikala apmeklētāji, kā arī mūsu darbinieki tiek aicināti lietot sejas aizsargmaskas, ja nav iespējams ievērot divu metru distanci. Papildus tam uzņēmumā ir izstrādātas vadlīnijas rīcībai šādās situācijās un pastāvīgi tiek sekots līdzi darbinieku veselības stāvoklim, kā arī ir ieviesta virkne drošības pasākumu, lai novērstu koronavīrusa izplatību. Mēs aicinām iedzīvotājus uz veikalu doties veseliem, ievērojot divu metru distanci, vai arī izmantot attālinātās iepirkšanās platformu www.barbora.lv,” uzsver “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.

Rūpējoties par klientu un darbinieku drošību, “Maxima Latvija” pastāvīgi seko līdzi visu darbinieku veselības stāvoklim un ir ieviesis virkni drošības pasākumu, lai novērstu koronavīrusa izplatību, kā, piemēram:

  • Stikla aizsargbarjeras pie kasēm starp klientu un kasieri.

  • Sociālās distancēšanās ierobežojoši pasākumi 2 m rādiusā, kā, piemēram, grīdas uzlīmes, iepirkuma ratiņu izmantošana groziņu vietā, nodrošinot fiziski lielāku barjeru starp citiem klientiem, apsardzes darbinieks uzrauga pircējus, u.c. pasākumi.

  • Plaša informatīva kampaņa veikalos, izvietojot materiālus TV ekrānos, veikala radio un plakāti dažādās vietās veikalos ar ieteikumiem, kā samazināt vīrusa izplatību.

  • Nefasētas pārtikas, piemēram, konditorejas izstrādājumu fasēšana.

  • Dezinfekcijas līdzekļi pie veikalu ieejām.

  • Visiem uzņēmuma darbiniekiem ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, lai, piemēram, kasieri, esot kasē, varētu parūpēties par tīrām rokām.

  • Kā arī veicam daudz citus pasākumus vīrusa ierobežošanai, sadarbojoties ar atbildīgajām valsts iestādēm un dienestiem, kā arī nepieciešamības gadījumā ir gatavi īstenot citas papildus aktivitātes.