Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kuldīgā sniegs sociālo palīdzību Covid-19 inficētajiem un viņu ģimenēm

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Kuldīgas novada pašvaldība sniegs sociālo palīdzību ar Covid-19 inficētajām personām un viņu ģimenes locekļiem, šodien nolemts Kuldīgas novada domes ārkārtas sēdē.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, pašvaldības Sociālais dienests ir apzinājis uzņēmumus, kuri vajadzības gadījumā varēs piegādāt pārtiku un pirmās nepieciešamības preces Covid-19 izraisītās krīzes skartajiem iedzīvotājiem.

Savukārt pašvaldības policisti pastiprināti kontrolēs iedzīvotājus, lai viņi sabiedriskās vietās ievērotu divu metru distanci viens no otra un ievērotu pulcēšanās ierobežojumus.

Šodienas ārkārtas sēdē nolemts arī pastiprināti informēt un izglītot sabiedrību par nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem Covid -19 izplatības risku mazināšanai.

Skolēnu vecāku informēšanai otrdien, 29.septembrī, plkst.18 tiešsaistē Kuldīgas kontos "YouTube" un "Facebook" norisināsies digitālā vecāku sapulce ar Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas (JV) un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktores vietnieces Ilonas Liskovas piedalīšanos, sacīja Duļbinska.

Jautājumus vecāki aicināti iesniegt jau iepriekš uz e-pasta adresi "vecaki@kuldiga.lv", kā arī jautājumus varēs uzdot tiešraides laikā.

Turpmāk par katru kultūras, sporta vai tūrisma pasākumu norisi lems atsevišķi, speciālistiem izvērtējot potenciālos riskus.

Šodien nolemts atcelt 3.oktobrī plānoto Zelta rudens gadatirgu, sacīja pašvaldības pārstāve.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija liecina, ka Kuldīgā šonedēļ apstiprināti kopumā 27 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kas visi ir saistīti ar ražošanas uzņēmumu SIA "Kuldīgas tekstils".

Kā vēstīts, SPKC ir apzinājis inficēto cilvēku kontaktpersonas, kuras atrodas izolācijā un nedodas uz darbu vai izglītības iestādi. Informēti arī kontaktpersonu ģimenes ārsti. Kontaktpersonu vidū ir vairāku Kuldīgas izglītības iestāžu audzēkņi un arī atsevišķi darbinieki.

"Kuldīgas tekstila" valdes locekle Jolanta Krūmkalne skaidroja, ka saslimušie darbinieki un viņu kontaktpersonas ir 14 dienu karantīnā, bet pārējie uzņēmuma darbinieki atrodas pašizolācijā.

"Patlaban uzņēmums ir slēgts, protams, ka cieš pasūtītāji, jo šajā laikā nepiegādāsim ļoti svarīgus pasūtījumus. Ceram atsākt darbu pēc desmit dienām ar tiem darbiniekiem, kas ir pašizolācijā, bet pirms tam viņiem veiksim atkārtotas Covid -19 analīzes," piebilda Krūmkalne.

Vakar, 24.septembrī, Covid-19 testus veica arī visiem SIA "Saules ieleja 3" darbiniekiem, kas strādā vienā ēkā ar "Kuldīgas tekstils" un kas nodrošina ēdināšanu vairākās Kuldīgas izglītības iestādēs. Visiem testi ir negatīvi, tātad infekcija nav izplatījusies uz šo uzņēmumu, secināja Duļbinska.