Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pārgaujas novada mērs neesot informēts par KNAB veiktajām darbībām

© Ziedonis Pumpurs/F64 Photo Agency

Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents ("Vienoti novadam") neesot informēts par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajām procesuālajām darbībām pašvaldībā.

Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka ir informēts par to, ka KNAB darbinieki ir veikuši procesuālās darbības pašvaldībā. "Manā rīcībā nav informācijas par to, ka kādam no pašvaldības darbiniekiem būtu piemērots aizdomās turamā vai persona pret kuru sākts kriminālprocess statuss," teica Vents.

Viņš vēl visu nākamo nedēļu esot atvaļinājumā, viņa vietnieks Imants Kalniņš ("Vienoti novadam") esot mācībās, bet izpilddirektore Maruta Drubiņa atrodoties pašizolācijā pēc atgriešanās no valsts, kas iekļauta dzeltenajā sarakstā.

Vents zināja teikt, ka pašvaldības darbinieki ir parakstījuši dokumentu par KNAB veiktās pārbaudes informācijas neizpaušanu.

Tikmēr KNAB aģentūrai LETA arī šodien nekomentēja, vai kriminālprocesā ir aizdomās turētie vai personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Tāpat birojs nekomentēja, par ko tieši notikusi iespējamā dokumentu viltošana.

LETA jau ziņoja, ka KNAB darbinieki trešdien veikuši procesuālās darbības Pārgaujas novada domē.

Kalniņš nekomentēja, kādas tieši darbības veiktas domes ēkā. "Kāds sauc to par kratīšanu, kāds par pārbaudi," apgalvoja amatpersona, apstiprinot vien to, ka veiktas procesuālās darbības.

Pēc viņa teiktā, neviena persona neesot aizturēta.

KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka trešdien iepriekš sāktā kriminālprocesā veic kriminālprocesuālās darbības. Kriminālprocess sākts 19.jūnijā pēc Krimināllikuma panta par dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā.

Lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm, KNAB patlaban detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nesniedz.