Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tiesā apstrīd jaunā Daugavpils satiksmes pārvada nodošanu ekspluatācijā

Attēlam ilustratīva nozīme © Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kāda privātpersona tiesā apstrīdējusi jaunā Daugavpils satiksmes pārvada nodošanu ekspluatācijā, aicinot attiecīgos lēmumus arī apturēt, līdz tiesa izskatīs lietu pēc būtības.

Aktus par jaunā pārvada pieņemšanu ekspluatācijā maijā izdeva Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB). Ar biroja lēmumiem nebija apmierināta kāda vietējā iedzīvotāja, kura tos apstrīdēja, taču birojs aktus atstājis negrozītus, un persona vērsusies tiesā.

Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu nama kancelejas vadītāja Ināra Laputjova aģentūrai LETA apliecināja, ka tiesā 25.augustā, pamatojoties uz privātpersonas pieteikumu, ir ierosināta administratīvā lieta par BVKB lēmuma, ar kuru atstāti spēkā akti par Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada pieņemšanu ekspluatācijā, atcelšanu. Lietā trešās personas statusā pieaicināta Daugavpils pašvaldība.

Iesniedzot pieteikumu, pieteicēja tiesai arī lūdza piemērot pagaidu aizsardzību - apturēt pārvada ekspluatāciju. Lūgumu par pagaidu aizsardzību tiesa skatīs rakstveida procesā 24.septembrī.

Tā kā nav beidzies paskaidrojumu iesniegšanas termiņš, lietas izskatīšanas pēc būtības datums vēl nav noteikts, skaidroja Laputjova.

Daugavpils mērs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") otrdien notikušajā preses konferencē pauda, ka objektu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem ekspluatācijā pieņēmis BVKB. Pašu tiesāšanos viņš nekomentēja, piebilstot, ka "tiesu un apsūdzību ir daudz".

Vienlaikus domes priekšsēdētājs apgalvoja, ka līdz gada beigām pašvaldība atrisinās jautājumu par kompensācijām iedzīvotājiem, kuru dzīves kvalitāti jaunais tilts ietekmējis negatīvi.

Savukārt mēra pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) pauda, ka tiesvedībā ir iesaistīti advokāti, kuri pirms tam esot saņēmuši līdzekļus no pašvaldības.

Jau vēstīts, ka maija beigās Daugavpilī satiksmei Piena kombināta mikrorajonā tika atvērta liela estakāde, tādējādi nododot ekspluatācijā 13,5 miljonu eiro vērto projektu "Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielu krustojumam".

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA toreizējais pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) pauda, ka tilta projekta īstenošanā atklātas nepilnības, kas arī kavējušas tilta nodošanu ekspluatācijā.

Tāpat tiek vērtēts, cik ļoti tilts ietekmējis tuvējās privātmājas, gan saistībā ar to, kādi bojājumi mājām nodarīti būvniecības laikā, gan to, kā tilts iespaidojis gaismas iekļūšanu telpās.