Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Slimnīcā Ventspilī ārstam konstatēts Covid-19

© Pixabay

Pagājušajā nedēļā, 28.augustā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī ārstniecības personai konstatēta inficēšanās ar Covid-19, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Viņš stāstīja, ka ārsts inficējies ārpus darba laika, tiekoties ar Covid-19 pozitīvu cilvēku. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) lūguma viņam tika veikts tests, kas izrādījās pozitīvs, lai arī ne tobrīd, ne tagad neesot bijuši slimības simptomi.

Par ārsta kontaktpersonām atzīti pieci kolēģi, kuriem veiktie testi bija negatīvi. Viņi patlaban atrodas pašizolācijā. Tāpat testēti arī citi darbinieki un pacienti, bet nevienam no viņiem tests nebija pozitīvs, aģentūrai LETA sacīja Lācis.

Slimnīcas vadība ir sazinājusies ar SPKC un turpmākās darbības veic atbilstoši sniegtajām rekomendācijām. Tāpat tiek veikti pastiprināti dezinfekcijas un drošības pasākumi. Tuviniekiem joprojām ir liegts apmeklēt pacientus slimnīcā. Ienākšana slimnīcas telpās notiek tikai pēc pieraksta.

Slimnīcā uzsver, ka tās darbība netiek pārtraukta un ambulatorie pakalpojumi tiek nodrošināti. Tomēr līdz 11.septembrim ir pārtraukta plānveida operāciju veikšana, izņemot acs katarakta operācijas, kuras notiks ierastajā režīmā. Ar tiem pacientiem, kuriem bija plānotas operācijas šajā laika periodā, slimnīca sazināsies un tiks nozīmēts cits laiks, norādīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Tikmēr SPKC aģentūrai LETA norādīja, ka saistībā ar Covid-19 inficēšanās gadījuma atklāšanu ārstniecības iestādē centrs strādā jau no 28.augusta. Patlaban turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana, un slimnīcas vadībai tika sniegtas rekomendācijas tālākai pakalpojumu sniegšanai un pacientu plūsmu kontrolei.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī šis ir pirmais gadījums, kad kāds ir inficējies ar Covid-19.