Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sāks darbu pie Iecavas pilsētas ģerboņa izstrādes

© Pixabay

Iecavai no nākamā gada 1.jūlija tiks noteikts pilsētas statuss, un līdz jūlijam plānots izveidot un apstiprināt Iecavas pilsētas ģerboni, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Šonedēļ novada domes Izglītības kultūras un sporta komitejas deputāti apsprieda iespējamos ģerboņa izstrādes variantus. Pirms mākslinieku piesaistes deputāti lēma konsultēties ar Valsts heraldikas komisiju, kas Latvijā uztur informatīvo materiālu bāzi par ģerboņiem un ģerboņu veidošanas pamatprincipiem, izvērtē jaunu ģerboņu izveides heraldiskos un mākslinieciskos risinājumus.

Jau vēstīts, ka, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, Iecavai un Koknesei tiks noteikts pilsētas statuss. Noteikts, ka Bauskas novadā pēc reformas būs divas pilsētas - Bauska un Iecava -, bet Aizkraukles novadā četras - Aizkraukle, Jaunjelgava, Pļaviņas un Koknese.

Vērtējot pēc Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā noteiktajiem kritērijiem, Iecava un Koknese atbilst pilsētas statusam - tajās ir vairāk nekā 2000 iedzīvotāju, abi ciemi novada izglītības, kultūras, tūrisma, sporta un komercdarbības centrs ar attīstītu inženierinfrastruktūru un ielu tīklu.

Abos novados notikušas sabiedriskās apspriešanas, kurās gūts iedzīvotāju atbalsts pilsētas statusa iegūšanai.

Pilsētas statusu piešķir ar Saeimas lēmumu, pamatojoties uz Ministru kabineta atzinumu.