Valmieras novada dome piešķir papildu finansējumu pirmklasnieku brīvpusdienām

Valmieras novada domes sēdē nolemts piešķirt papildus finansējumu brīvpusdienu nodrošināšanai pirmklasniekiem divās novada skolās, kurās pusdienu izmaksas ir lielākas par valsts piešķirtajiem 80 santīmiem dienā vienam skolēnam.

Ņemot vērā faktu, ka Rubenes pamatskolas reālās pusdienu izmaksas vienam skolēnam ir 90 santīmu, bet Kocēnu pamatskolas reālās pusdienu izmaksas vienam skolēnam ir viens lats, Valmieras novada dome nolēma piemaksāt starpību starp valsts piešķirto finansējumu un reālajām 1. klases skolēnu ēdināšanas izmaksām.

Valmieras novada dome papildus valsts piešķirtajiem 80 santīmiem viena pirmklasnieka ēdināšanai dienā Kocēnu pamatskolā piemaksās 20 santīmu, bet Rubenes pamatskolas pirmklasnieka ēdināšanai – 10 santīmu dienā, attiecīgi 75,60 un 35,70 latus mēnesī. Starpību starp valsts piešķirto finansējumu un reālajām 1. klases skolēnu ēdināšanas izmaksām Kocēnu pamatskolā un Rubenes pamatskolā Valmieras novada dome segs no sociālā budžeta līdzekļiem.

Latvijā

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi Finanšu ministrijai izskatīšanai nozares prioritāro pasākumu un starpnozaru prioritāro pasākumu sarakstu laika periodam no 2025. – 2028. gadam, atsaucoties uz Nacionālās drošības koncepcijā teikto, ka “iekšējo drošību ietekmē arī demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās, augstais nabadzības līmenis un sabiedrības ienākumu nevienlīdzība, kā arī izglītības kvalitāte”.

Svarīgākais