Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Otrdien atklātie Covid-19 gadījumi reģistrēti Jūrmalā, Gulbenes un Ogres novados

© AFP/SCANPIX/LETA

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem četriem Covid-19 inficēšanās gadījumiem divi reģistrēti Gulbenes novadā, pa vienam saslimušajam konstatēts arī Jūrmalā un Ogres novadā, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) apkopotie dati.

Divi no inficētajiem ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem, savukārt divi vecumā no 60 līdz 69 gadiem.

Aktīvi Covid-19 saslimšanas gadījumi patlaban ir reģistrēti 24 Latvijas pašvaldībās - Gulbenes, Priekuļu, Babītes, Burtnieku, Garkalnes, Līvānu, Jelgavas, Ķekavas, Kocēnu, Ogres, Olaines, Madonas, Mārupes, Salaspils, Siguldas, Talsu, un Viļakas novados, kā arī Rīgā, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā un Rēzeknē.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī, veicot kopumā 1886 Covid-19 analīzes, reģistrēti četri jauni inficēšanās gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no saslimušajiem ir iebraucis no ārvalstīm, viens inficējies caur kontaktpersonu, savukārt divi pacienti ir saistīti ar saslimšanas gadījumiem Gulbenē.

Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu Gulbenē, epidemiologiem ir izdevies noskaidrot visu saslimušo epidemioloģisko saikni un avotu, norādīja SPKC.

No trešdienas Covid-19 dēļ Gulbenes novadā klātienes apmeklējumiem vismaz uz divām nedēļām slēgtas pašvaldības iestādes, izņemot bērnudārza dežūrgrupas, paredz Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Normunda Audziša (ZZS) izdotais rīkojums.

Šāds rīkojums izdots, ņemot vērā ar Covid-19 inficējušos skaita pieaugumu Gulbenes novadā.