Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Liepājas metalurga" teritoriju vēlas pārveidot par zaļāko industriālo parku Eiropā

© Gatis Gierts/F64 Photo Agency

Kādreizējā "Liepājas metalurga" teritoriju nākotnē varētu pārveidot par zaļāko industriālo parku Eiropā, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Visā pasaulē arvien biežāk runā par klimata jautājumiem un vides piesārņojumu, līdz ar to mēs dzīvojam tādā laikā, kad arvien vairāk jādomā par to, kā veidot ražošanas uzņēmumus, kuri papildina pilsētas un valsts ekonomiku, pēc iespējas nekaitējot apkārtējai videi," sacīja Sesks.

Vides aizsardzība mūsdienās ir arī būtisks priekšnosacījums, lai piesaistītu pilsētai jaunus uzņēmumus, sacīja Sesks.

Liepājas domes sēdē šodien pieņemts lēmums par lokālplānojuma, kas groza Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu bijušās rūpnīcas "Liepājas metalurgs" teritorijai, izstrādes sākšanu.

Lokālplānojumu paredzēts mainīt bijušā "Liepājas metalurga" teritorijai starp Brīvības ielu, Meldru ielu, Liepājas ezeru, Ezermalas ielu, Parka ielu un Zemnieku ielu ar tai piegulošajām teritorijām kopumā 202 hektāru platībā.

Pašvaldība vēlas radīt priekšnoteikumus līdz šim slēgtas rūpnieciskās zonas attīstībai un integrācijai Liepājas pilsētvidē.

Lokālplānojuma izstrādei tiks izveidota darba grupa, kuras sastāvā pieaicinās speciālistus no Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes, Liepājas pilsētas būvvaldes, Liepājas pašvaldības Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas, Liepājas pašvaldības Attīstības pārvaldes, Liepājas pilsētas nekustamā īpašuma pārvaldes, Liepājas sabiedriskā transporta aģentūras, SIA "Liepājas ūdens" un Liepājas pilsētas komunālās pārvaldes.

Lokālplānojuma izstrādi vadīs Liepājas pilsētas arhitekts Uģis Kaugurs.