Bauskas novadā nozog kapu zvanu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī saņemts iesniegums, ka Bauskas novadā, Dāviņu pagastā no Ķešu kapsētas nozagts kapu zvans. Šis jau ir šogad kārtējais gadījums, kad nozog kapu zvanu, kas izturējis dažādus karus un juku laikus, ziņo Zemgales ziņas.lv

Nozagtais Ķešu kapsētas kapu zvans bijis 30 centimetru diametrā ar uzrakstu «Ķešu kapsēta». Pastāv aizdomas, ka zvans, kura trūkumu pamanījuši vēlāk, nozagts laikā no 28.augusta līdz 5.septembrim. Dāviņu pagasts robežojas ar sava novada Vecsaules un Codes pagastiem, Vecumnieku novada Stelpes pagastu un ar Iecavas novadu, kurā arī šogad nozagts kapu zvans.

Jau ziņots, ka augusta sākumā Jelgavas novadā tika nozagts vēsturiskais Vilces (Jēkuļu) kapu zvans. Vilces kapu zvans liets 1865.gadā un esot gandrīz vienā vecumā ar kapiem. Krāsainā metāla uzpircējiem ķēriens būs pamatīgs, jo bronzas zvans esot 60 – 70 kilogramu smags. Zagļi savu darbu pastrādājuši filigrāni – nekas neesot lauzts, visas skrūves uzmanīgi atskrūvētas un dažas par atstātas savā vietā.

Iepriekš ziņots, ka šogad marta sākumā bez zvana līdzīgā veidā palika Dzimtmisas kapi Iecavā, bet pērn jūnijā zagļi aiznesa Lielsesavas kapu zvanu. No Vilces pagasta Sila, Vaiteņu un Skambiņu kapiem zvani esot nozagti 90.gadu sākumā, kad līdzīgi kā pašlaik bija metāla zagšana bija ļoti izplatīta parādība.