Ūdens temperatūra peldvietās noslīdējusi zem +20 grādiem

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Ūdens temperatūra Latvijas lielākajās upēs un ezeros svētdienas rītā ir +16..+20 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gan ezeros, gan Ventā, Lielupē, Daugavā un Aiviekstē ūdens temperatūra ir robežās no +17 līdz +20 grādiem, Gaujā ūdens atdzisis līdz +16..+18 grādiem, dažās mazākās upēs temperatūra svārstās ap +15 grādiem.

Ūdens temperatūra jūrā +14..+18 grādi, Rīgas līča Kurzemes piekrastē +9..+13 grādi.

Arī Rīgas peldvietās ūdens temperatūra noslīdējusi zem +20 grādiem. Vecāķu peldvietā tā ir +14 grādi, Bābelītē +19 grādi, Lucavsalā +17 grādi, Rumbulā +18 grādi, Ķīpsalā +18 grādi, Vakarbuļļos +14 grādi, bet Ķīšezerā +17 grādi.

Nākamnedēļ gaidāms nedaudz siltāks un saulaināks laiks, tādēļ ūdens temperatūra par kādu grādu paaugstināsies, prognozē sinoptiķi.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais