Neitralizē Spārē pie dzelzceļa pārbrauktuves atrastos artilērijas lādiņus

Šodien, Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri neitralizēja divus kara laika artilērijas lādiņus, kas vakar vakarā tika atrasti Amatas novadā, pie dzelzceļa stacijas "Melturi".

Kā aģentūru LETA informēja 3.Zemessardzes novada štāba Civilmilitārās sadarbības speciāliste seržante Kristiāna Štrāle, sākotnēji NMN rota saņēma informāciju, ka trīs metrus no sliedēm, pie dzelzceļa pārbrauktuves, atrasts viens lādiņš.

Pirms ieradās NMN grupa no Ogres, uz notikuma vietu devās divi Zemessardzes 27.kājnieku bataljona pārstāvji - karavīrs un zemessargs. Veicot tuvējās teritorijas pārmeklēšanu, viņi atrada vēl vienu artilērijas šāviņu.

Pēc tam abi pārmeklēja ceļu viena kilometra attālumā uz abām pusēm no notikuma vietas, taču citi sprādzienbīstami priekšmeti netika konstatēti.

Arī šī gada 18.augustā uz uzbēruma pie dzelzceļa, posmā Aizkraukle - Skrīveri, tika atrasta mīnmetēja mīna, un bija slēgta iekšzemes, starptautisko pasažieru un kravas vilcienu kustība.

Nacionālie Bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, nekādā gadījumā tos neaiztikt. Vietu, kur tie atrasti, iespēju robežās jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.