FOTO: Jelgavā manīti neparastas formas mākoņi

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Šodien ir jau ceturtā diena pēc kārtas, kad kāda no Latvijas reģioniem novērotas pērkona lietusgāzes. Kā liecina informācija mikroblogošanas vietnē twitter, tad pēc negaisa Jelgavā debesīs bija saskatāmi neparastas formas mākoņi.

Kā norādīts publikācijā, tad ceturtdien, 11.jūnijā, debesīs virs Jelgavas bija redzami tā dēvētie tesmeņveida mākoņi. Tesmeņveidīgie mākoņi jeb maisveida mākoņi ir mākoņi ar nokareniem puslodes formas izspiedumiem to apakšdaļā. Šie izspiedumi tiecas uz leju līdzīgi tesmeņiem vai nokarenām kabatām. Šādi mākoņi retumis novērojami negaisa mākoņu aizmugurē vasaras periodā.

Jau vēstīts, ka ziņu aģentūras LETA publicētās laikapstākļu prognozes liecina, ka līdzīgi laikapstākļi kā šīs nedēļas četrās dienās gaidāmi arī rīt.

Vietām līs stipri, negaisa laikā iespējamas arī spēcīgas vēja brāzmas un krusa. Galvenokārt pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš. Valsts lielākajā daļā piektdien gaidāms apmācies laiks.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.