Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzzini, kur šodien talkos Valsts prezidents

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Valsts prezidents un Lielās talkas patrons Egils Levits šodien talkos Valkas pusē esošajos Žuldiņos, kas atrodas pie Igaunijas robežas, informēja Valsts prezidenta kancelejas mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Kopā ar biedrību "1836" un Valkas novada pārstāvjiem tiks ierakts ceļa stabiņš un sakopta ceļa posma apkārtne projektā "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju", kura mērķis ir izveidot vienojošu 1836 kilometru garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai.

Valsts prezidents pavēstīja, ka Lielās talkas tradīcija ir viena no mūsu tautas gudrības apliecinājumiem. Latvieši vēlas dzīvot tīrā, zaļā, ilgtspējīgā valstī un spēj ar savu piemēru iedvesmot visu pasauli, pārliecināts prezidents.

"Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kas rāda piemēru, kā var talkot arī šajos īpatnējos krīzes apstākļos. Lai mūsu piemērs atgādina, ka vesela tauta var būt tikai tad, ja tā dzīvo tīrā, zaļā vidē, izprot pietiekamības vērtību un ir gatava šo krīzi izmantot, lai mainītos uz gudru ikdienu un ilgtspējīgu tautsaimniecību," uzsvēra prezidents.

Valsts prezidents aicina iedzīvotājus, kā ikkatru gadu, izvēlēties savu talkas vietu, sakopt un labiekārtot Latviju, taču šogad darīt to saskaņā ar spēkā esošajiem valdības noteiktajiem piesardzības pasākumiem.

Arī Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme aicina iedzīvotājus šodien sakopt Latviju, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, lai pasargātu sevi un citus no saslimšanas ar Covid-19.

Jaunzeme aicina talciniekus pirms darba sākšanas nodziedāt latviešu tautasdziesmu "Bēdu manu, lielu bēdu", lai visas nelaimes "paliktu zem akmens" un ikdienas dzīve varētu atgriezties ierastajā ritmā.

Lielās talkas sadarbības partneri ir Latvijas pašvaldības. Šogad novados ir pieteikta 451 atkritumu savākšanas talka un 223 labiekārtošanas darbi.

Lielā talka sākusi ilglaicīgu sadarbību ar biedrību "1836", akcentējot Latvijas 1836 kilometru garās pierobežas sakopšanu un labiekārtošanu.