Ozolniekos notiks vaislas ērzeļu un ķēvju vērtēšanas skate

Šodien Ozolnieku novadā notiks "Latvijas šķirnes zirgu skate - 2010", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācijas izpilddirektore Aija Luse.

Pasākums notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātes zirgkopības mācību centrā "Mušķi", Ozolnieku novadā.

Šodien notiks Latvijas zirgu šķirnes vaislas ērzeļu un ķēvju vērtēšanas skate. Skates laikā notiks ērzeļu izvade un sertifikācija, ķēvju izvade, sporta tipa jaunzirgu izvade-izsole un braucamā tipa jaunzirgu izvade-izsole, informēja Luse.

Luse sacīja, ka Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācija rīko zirgu vērtēšanas skates ar mērķi popularizēt zirgkopības nozari un parādīt Latvijā sasniegtos ciltsdarba rezultātus, skates mērķis ir popularizēt zirgkopības ciltsdarba rezultātus Latvijā un ārvalstīs.

"Šī pasākuma ideja ir mazināt barjeru starp zirgu audzētājiem un sportistiem, veidojot Latvijas zirgu šķirnes pievienoto vērtību. Cenšamies palielināt zirgkopības nozarē iesaistīto cilvēku zināšanas par Latvijā audzētiem zirgiem, to vērtēšanu, sagatavošanu un iegūto rezultātu izmantošanu ciltsdarba realizācijā. Skates mērķis ir arī ciltsdarbā iesaistīto speciālistu kvalifikācijas celšana vietējo un ārvalstu ekspertu vadībā, kā arī jauniešu iesaistīšana, piedāvājot teorētisko zināšanu pilnveidošanu praktiskajā darbā," skaidroja Luse.