Atvērtajos Latvijas robežpunktos sastrēgumi pagaidām neveidojas

© EPA/SCANPIX/LETA

Pēc Baltijas valstu iekšējo robežu šķērsošanas atvieglošanas sastrēgumi divās galvenajās Latvijas robežšķērsošanas vietās - Grenctālē un Ainažos - nav izveidojušies, noskaidroja Valsts policijā.

Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA teica, ka Lietuva un Igaunija atvērusi konkrētas robežšķērsošanas vietas, līdz ar to brīvi robežu iespējams šķērsot Ainažos, Valkā, Grenctālē, Rucavā un Medumos. Savukārt no 18.maija robežu varēs brīvi šķērsot Meitenē.

Policijas Zemgales reģiona pārvaldē aģentūrai LETA apliecināja, ka sastrēgumi Grenctāles pusē nav novēroti. Arī Vidzemes reģiona pārvaldē apliecināja, ka Valkā un Ainažos ievērojami automašīnu kustība nav pieaugusi, taču policijā pieļāva, ka iedzīvotāju kustība varētu palielināties brīvdienās.

VRS arī atgādināja, ka jau kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas no Latvijas puses uz Eiropas Savienības iekšējām robežām nemaz nebija atjaunota, tomēr iekšējo robežu tuvumā VRS pastiprināti veica imigrācijas kontroli. VRS no 12.maija pastiprinātu imigrācijas kontroli pie robežas ar Lietuvu un Igauniju vairs neveic. Savukārt ārzemnieku ieceļošanas un uzturēšanās, kā arī izceļošanas nosacījumu ievērošanas kontrole visā valsts teritorijā tiek veikta ierastā režīmā.

VRS pārstāve arī atgādināja, ka aizliegums šķērsot robežu joprojām attiecas tikai uz ārējo robežu, proti, ar Krieviju un Baltkrieviju, tomēr atbildīgas amatpersonas var lemt par izņēmumiem.

Jau ziņots, ka kopš pusnakts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie un personas ar uzturēšanās atļaujām var brīvi ceļot starp visām trim Baltijas valstīm, neievērojot 14 dienu pašizolāciju. Ceļotājiem gan jāatceras, ka katrā Baltijas valstī Covid-19 pandēmijas dēļ ir noteikti dažādi ierobežojumi.

Minētā Baltijas valstu vienošanās par iedzīvotāju braucieniem neietekmē citu valstu noteiktos ieceļošanas ierobežojumus Latvijas valstspiederīgajiem.

Svarīgākais