Ventspilī atsevišķām cilvēku grupām dalīs sejas aizsargmaskas braukšanai sabiedriskajā transportā

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Ventspils pilsētas dome noteiktām cilvēku grupām izsniegs sejas aizsargmaskas braukšanai sabiedriskajā transportā, informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Serdjukova.

Šāds lēmums pieņemts saskaņā ar Satiksmes ministrijas rīkojumu, kas paredz, ka no 12.maija pasažieriem, atrodoties sabiedriskajā transportā, jālieto mutes un deguna aizsegs - respirators, maska, šalle vai lakats, lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu sabiedriskā transporta izmantošanu.

Sejas aizsargmaskas varēs saņemt pensionāri, personas ar invaliditāti, kā arī trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes un personas.

Sejas aizsargmaskas tiks izsniegtas pašvaldības SIA "Ventspils reiss" Ventspils autoostā, Kuldīgas ielā 5, un Ventspils Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4, sacīja Serdjukova.

Lai saņemtu sejas aizsargmasku, personai ierodoties izsniegšanas vietā, jāuzrāda attiecīgi pensionāra apliecība, invalīda apliecība vai trūcīgas/maznodrošinātas ģimenes izziņa.

Katrai personai tiks izsniegta sejas aizsargmaska, kuru var mazgāt un lietot atkārtoti. Ieteicamais vienas lietošanas reizes ilgums sejas aizsargmaskai ir līdz divām stundām.

Ventspils pilsētas dome aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ņemt vērā noteiktos ierobežojumus valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, lai pasargātu gan sevi, gan apkārtējos cilvēkus, atgādināja Serdjukova.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais