Irbes Jūras šaurumā notiek militārās mācības "Open Spirit 2020"

© Jānis Vecbrālis/F64 Photo Agency

No šodienas līdz 14.maijam Irbes jūras šaurumā norisināsies starptautiskās militārās mācības "Open Spirit 2020", kuru mērķis ir attīrīt kuģošanas ceļus un zvejas rajonus no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kas saglabājušies no kara laikiem, tādējādi uzlabojot kuģošanas drošību Baltijas jūrā, informēja Jūras spēki.

Tāpat mācību laikā pilnveidos mācību dalībnieku zināšanas un iemaņas sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanā, štābu, mīnu kuģu un to ūdenslīdēju atmīnētāju komandu sadarbību un savietojamību, taktiku un procedūras.

Mācības "Open Spirit 2020" ir ikgadējas starptautiskās militārās mācības, kas rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm un šogad tās rīko Latvijas Jūras spēki.

Mācībās piedalīsies Baltijas valstu jūras eskadras (Baltron) kuģi - Jūras spēku štāba un apgādes kuģis "Virsaitis", mīnu kuģi "Tālivaldis" un "Rūsiņš", Ūdenslīdēju komanda, kā arī Igaunijas mīnu kuģis "Sakala".

Savukārt no NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas mācībās piedalīsies Vācijas štāba un apgādes kuģis "Donau", Norvēģijas mīnu kuģis "Otra", Nīderlandes mīnu kuģis "Willemstadt", kuriem vēlāk operācijas gaitā pievienosies trīs Vācijas mīnu kuģi "Datteln", "Weilheim un "Gromitz".

Maija sākumā Ventspils ostā krājumu papildināšanai ieradīsies vairāki no minētajiem kuģiem. Vizītes laikā tiks ievērotas visas ārkārtējās situācijas laikā valstī noteiktās drošības prasības, tādēļ nav paredzēta kuģu personāla nokāpšana no kuģiem, kā arī kuģi netiks atvērti iedzīvotājiem apskatei.