Sākoties vimbu lekšanai Ventas rumbā, cilvēku plūsmas kontrolēs pašvaldības policija

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Sākoties vimbu lekšanai Ventas rumbā, Kuldīgā nedēļas nogalēs Mārtiņsalu uzraudzīs divi pašvaldības policijas darbinieki, informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Lai arī valstī ārkārtējā situācija izsludināta līdz 12.maijam, cilvēki turpina apmeklēt dabas objektus, nereti pārkāpjot noteiktos ierobežojumus. Tādēļ no sestdienas, 11.aprīļa, līdz ārkārtējās situācijas beigām nedēļas nogalēs Mārtiņsalā pie Ventas rumbas strādās divi Kuldīgas novada pašvaldības policijas darbinieki. Viņi ar ruporu atgādinās iedzīvotājiem un pilsētas viesiem par distances ievērošanu un publiskās pulcēšanās aizliegumu.

Pašvaldības policija informē, ka satraukumam nav pamata, jo šie darbinieki tikai atgādinās par ierobežojumiem. Sākoties siltajam laikam, rumbā sākušas lēkt vimbas, kas piesaista daudz tūristu, stāsta pašvaldībā.

Tāpat Mārtiņsalas pludmales volejbola laukumos bieži pulcējas jaunieši, bērni apmeklē rotaļu laukumu, kas ārkārtējās situācijas laikā nav atļauts, tādēļ darbinieki aicinās iedzīvotājus un pilsētas viesus ievērot ierobežojumus.

Pašvaldība atgādina, ka vimbu lēkšanu var novērot tiešsaistes kamerā "https://kuldiga.lv/online/ventas-rumba".

Svarīgākais