Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspilī ražo īpašus durvju rokturus vīrusa izplatības ierobežošanai

© Pixabay

Ventspils brīvostā strādājošais metālapstrādes uzņēmums "Malmar Sheet Metal" krīzes laikā, kad stingro ierobežojumu dēļ valstīs, kur ir uzņēmuma lielāko klientu rūpnīcas, spiests samazināt pamatražošanu, nolēmis iesaistīties kopīgajā cīņā pret vīrusa izplatību, ražojot durvju rokturus, kas palīdz durvis attaisīt ar elkoni nevis plaukstu.

Durvju rokturi gan ir tikai uzņēmuma papildus nodarbošanās krīzes laikā un nav plānota kā peļņas avots, atzīst "Malmar Sheet Metal". Šobrīd pirmais produkcijas pasūtījums ir ceļā uz Beļģiju, bet uzņēmums gatavs piedāvāt rokturus arī Latvijā, ja tāda interese būtu. Uz rokturiem iespējams uzdrukāt arī citus logo. Uzņēmums cer, ka tuvākajā laikā varētu mainīties drošības noteikumi lielākajās Eiropas valstīs, kas ļautu arī Ventspils rūpnīcai atsākt ražošanu lielākā apjomā.

"Malmar Sheet Metal" ir Beļģijas izcelsmes metālapstrādes uzņēmums, kas Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā strādā kopš 2006.gada, dodot darbu vairāk nekā 200 darbiniekiem. Tas nodarbojas ar autobusu, kravas automašīnu, būvniecības tehnikas un celtņu šasiju rezerves daļu ražošanu. Ventspils ražotnē gatavo detaļas tādiem pasaulē zināmiem zīmoliem kā Volvo, Renault, Scania un arī citiem nozīmīgiem klientiem, kā Caterpillar, Atlas Copco, Komatsu, Dynapac, Mitsubishi.