Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pasažieru drošības dēļ Liepājā tiks norīkoti papildus sabiedriskā transporta reisi

© PA/SCANPIX/LETA

Lai aizsargātu pasažierus un mazinātu inficēšanās risku, turpinoties Covid-10 pandēmijai, no pirmdienas, 30.marta, piepildītākajiem autobusu reisiem tiks organizēti papildu reisi, liecina informācija aģentūras "Liepājas sabiedriskais transports" mājaslapā.

Ņemot vērā Satiksmes ministrijas 27.marta rīkojumu par sociālās distancēšanās un piesardzības pasākumiem sabiedriskajā transportā, Liepājas pilsētas Krīzes vadības grupas sēdē lemto, kā arī regulāri monitorējot reisu piepildījumu, pieņemts lēmums nodrošināt trīs papildu autobusus noslogotākajos reisos.

Līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām papildu autobusu reisi tiks organizēti trīs 6A maršruta reisiem ­­- M. Ķempes iela - Biznesa centrs plkst.4.58 un plkst.7.08, kā arī Biznesa centrs - M. Ķempes iela plkst.15.16. Tas nozīmē, ka konkrēto reisu veiks divi autobusi, lai pasažieriem tiktu nodrošināta iespēja distancēties un ievērot noteiktos drošības pasākumus.

Savukārt, lai darbinieki paspētu uz darba maiņas sākumu, pēc uzņēmumu ierosinājuma no pirmdienas 9A maršruta reisa (M. Ķempes iela - Biznesa centrs) sākums no plkst.5.35 pārcelts uz plkst.5.10.

"Liepājas sabiedriskais transports" aicina ikvienu pasažieri pirms brauciena ļoti nopietni izvērtēt tā nepieciešamību un izmantot sabiedrisko transportu tikai būtiskos gadījumos - nokļūšanai darba vietā vai atgriežoties no tās; veikala, aptiekas un citiem apmeklējumiem. Ja brauciens ir neatliekams, bet reisa piepildījums liedz ievērot noteiktos drošības pasākumus, pakalpojuma sniedzējs aicina iespēju robežās izvēlēties nākamo reisu.

LETA jau ziņoja, ka Liepājas pašvaldība aicinājusi ikvienu liepājnieku būt atbildīgam - mazāk uzturēties sabiedriskās vietās un pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību sniegtos pakalpojumus iespēju robežās izmantot attālināti.

Mazinot inficēšanās riskus, Liepājas sabiedriskā transporta aģentūras klienti tiek aicināti jautājumus - konsultācijas, ieteikumi, taksometru licences kartīšu pagarināšana, risināt, zvanot pa tālruni 634 28744, rakstot e-pastu "transports@liepaja.lv" vai sazinoties aģentūras sociālajos tīklos.

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) ceturtdien izdeva rīkojumu, ar ko pasažieru pārvadātājiem, pārvadājumu organizētājiem un pasažieriem tiek noteikti piesardzības pasākumi ar mērķi samazināt pasažieru skaitu sabiedriskajā transportā, mazinot fiziska kontakta iespējas, vienlaikus nodrošinot iespēju iedzīvotājiem nokļūt darbā.

Pasažieru pārvadātājiem ir uzdots ierobežot vienā braucienā atļauto pasažieru skaitu, piemēram, autobusu pārvadājumos, kuros tiek pārdots noteikts skaits biļešu, tās pārdot ne vairāk kā 50% no autobusa sēdvietu skaita. Tāpat pārvadātājam ir jānodrošina transportlīdzekļa vadītāja distancēšanās no pasažieriem un jāveic pastiprināta transportlīdzekļu salonu dezinficēšana.

Savukārt pasažieriem ir noteikts izmantot sabiedrisko transportu tikai būtiskos gadījumos.

"Aicinu pašvaldības atbildīgi izvērtēt iespēju atteikties no braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas - īpaši tāpēc, lai mazinātu vīrusa apdraudētākās grupas, piemēram, senioru, inficēšanās iespējas," pauda Linkaits, piebilstot, ja sabiedriskais transports tiek izmantots, pasažieriem jāievēro divu metru distance - gan gaidot stāvvietā, gan iekāpjot un izvēloties sēdvietu, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus un pasažierus ar bērniem.

Pārvadātājus par šo rīkojumu informēs un rīkojuma izpildi pārvadājumos pilsētu maršrutos kontrolēs attiecīgo pilsētu pašvaldības, bet reģionālās nozīmes maršrutos - Autotransporta direkcija.