Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kā pašizolācijas laiku aicina izmantot Baltinavas novada pašvaldība

© Pixabay

Baltinavas novada vecākā paaudze pašizolēšanās laiku aicināta pavadīt, rakstot atmiņu stāstus, informē novada pašvaldība.

Iedzīvotāji aicināti izmantot laiku lietderīgi un dot ieguldījumu novada dzīvē.

"Ir pienācis īpašs laiks mūsu dzīvē, kad esam spiesti laiku pavadīt savās dzīvesvietās un savstarpējā komunikācija ir ierobežota. Šis laiks ir piemērots, lai pārdomātu savu dzīvi, pakavētos atmiņās un dalītos ar savu pieredzi un savu stāstu," aicina novada kultūras dzīves organizētāji.

Vietējie var aprakstīt dzīvesstāstus, atmiņu stāstus, jebkādus atgadījumus. Aprakstus var veidot arī kādreizējie novada iedzīvotāji.

Kultūras namam iesūtītie stāsti, iespējams, tiks apkopoti grāmatā "Baltinavas stāsti". Akcijas rīkotāji uzskata, ka stāstu veidošana būs nozīmīgs ieguldījums novada dzīvē, turklāt šādi iedzīvotāji attālināti piedalīsies kultūras dzīvē.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties.

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.