Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kļūst mazāk reģionālo autobusu reisu

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Sakarā ar autobusu pasažieru skaita samazināšanos pārvadātāji un Autotransporta direkcija saskaņojuši reģionālo maršrutu autobusu reisu daļēju slēgšanu.

Autobusu pasažieru skaits ir būtiski samazinājies atbilstoši valstī noteiktās ārkārtas situācijas prasībām. Savukārt atbilstoši pasažieru skaita samazinājumam sākusies valsts dotēto reisu atcelšana uz nenoteiktu laiku. Šādā situācijā pirms katra brauciena ar reģionālo maršrutu autobusu vēlams pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu uzziņu portālā 1188 vai Autotransporta direkcijas mājaslapas www.atd.lv. sadaļā Kustības saraksti. Tagadējā situācijā vislabāk apvienot vajadzīgā reisa esamības pārbaudi ar biļetes pirkšanu internetā, izvairoties no liekiem fiziskajiem kontaktiem ar biļešu pārdevējiem kasēs vai jau autobusā.

Lēmuma par vilciena reisu samazināšanu šobrīd vēl nav, bet aktuālie dati par vilcienos pārvadāto pasažieru skaitu tiek analizēti.

Rīgas Starptautiskās autoostas valdes loceklis Jānis Briedītis Neatkarīgajai pastāstīja, ka šajā satiksmes mezglā (attēlā) pasažieru skaits samazinājies uz pusi. Samazinājuma lauvas tiesu devusi visu 80 starpvalstu reisu slēgšana. No 19. marta slēgti 17 starppilsētu reisi. Pasažieru skaitu notur cilvēku iebraukšana uz darbu Rīgā no rītiem un aizbraukšana mājās pēcpusdienās. Braucēju skaits turpinās sarukt atbilstoši reālās nodarbinātības samazinājumam. J. Briedītis neslēpa, ka arī autoostā vairs nav darba iepriekšējam cilvēku skaitam. Pagaidām uzņēmums izlīdzas ar darbinieku palaišanu kārtējos un bezalgas atvaļinājumos. Visi starptautisko pārvadājumu firmu biroji autoostā jau slēgti un līgumus gan ar telpu nomniekiem, gan ārpakalpojumu sniedzējiem autoostai nākas pārskatīt.