Veselības inspekcija pārliecinājusies, ka Jelgavas ģimenes ārste ievēro Covid-19 drošības pasākumus

© Pixabay

Veselības inspekcija (VI) ceturtdien apmeklējusi ģimenes ārstes Ilvas Koškinas prakses vietu Jelgavā un pārliecinājusies, ka viņa neatrodas darbā, pavēstīja inspekcijas pārstāve Saiva Luste.

Inspekcijai sazinoties pa tālruni ar Koškinu, ārste apliecināja, ka ievēro Slimību profilakses un kontroles centra sniegtās rekomendācijas.

Kā ziņots, dodoties uz Bari, pilsētu Itālijas dienvidos, 7.martā Koškina sociālajā tiklā "Facebook" sākotnēji pavēstīja, ka "katrā ziņā būšu ceturtdien darbā, bet ja kādam bail no manis vai iespējamā mistiskā mistera koronavīrusa, tad nu divas nedēļas jāiztiek bez manis. Bet pēc tam jau atkal uz Londonu".

Tomēr, pieaugot sabiedrības rezonansei par ārstes pausto viedokli, trešdien Koškina norādījusi, ka tomēr ievēros noteiktos drošības pasākumus un ka viņas nostāja ir pārprasta.

Arī Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) sazinājās ar Koškinu. LĀB prezidente Ilze Aizsilniece aģentūrai LETA apstiprināja, ka biedrība ir pārspriedusi notikušo ar ģimenes ārsti.

Latvijā

Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē piektdien, 27. septembrī, un sestdien, 28. septembrī, būs pazemināts ūdenslīmenis, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvenergo" pārstāvji. Pakāpeniska ūdenskrātuves līmeņa pazemināšana sāksies no 26. septembra.

Svarīgākais