Gāztais Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Liepiņš noliek deputāta mandātu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

No amata gāztais Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) nolicis deputāta mandātu, liecina viņa paziņojums mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš raksta, ka šodien attiecies no deputāta amata pienākumu pildīšanas Ozolnieku novada domē.

"Mana misija bija stagnācijas likvidēšana Ozolniekos un Ozolnieku novada strauja attīstīšana, nevis "draudzīgu" attiecību veidošana starp deputātiem," uzskata politiķis.

Jau uzreiz pēc balsojuma par Liepiņa gāšanu no mēra amata par sava mandāta nolikšanu paziņoja Miķelis Rēdlihs, kurš arī domē ir ievēlēts no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta.

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka par deputātiem domē no LRA varētu kļūt SIA "Konstants" darbu vadītājs celtniecībā Artis Rītelis un SIA "Dentsu Aegis Network Latvia" valdes loceklis Raitis Avots. LRA Ozolnieku novada domē ir trīs mandāti.

Jau ziņots, ka februāra beigās par Liepiņa atbrīvošanu nobalsoja deviņi no 15 deputātiem.

Pēc atbrīvošanas no amata Liepiņš domes sēžu zāli pameta. Tāpat turpmāk sēdē nepiedalījās kopā ar bijušo domes priekšsēdētāju no LRA ievēlētais Rēdlihs, kurš paziņoja par deputāta mandāta nolikšanu.

Rēdlihs aģentūrai LETA atklāja, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo ir atbalstījis domes darba virzienu Liepiņa vadībā, savukārt apvērsuma ierosinātājiem līdz galam neuzticoties. Vērtējot savu darbu domē, deputāts atzina, ka ir centies atbalstīt sporta jomu.

Par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēts Andris Ozoliņš (LZP).

Latvijā

Kamēr krievi nav integrēti, viņi būs ar dūri kabatā, šādi intervijā "Dienai" situāciju Latvijas sabiedrībā vērtējis bijušais partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs, kura vadībā partija nespēja iekļūt 14. Saeimā pēc tam, kad Krievija sāka karu pret Ukrainu un "Saskaņa" pozicionējās kā Krievijas agresiju nosodošs politiskais spēks.