Jelgavas glābējsilītē atstāts tikko dzimis mazulis

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Jelgavas slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē 4.marta naktī, pulksten 1.00 atstāts vienu līdz divas dienas vecs bērniņš, kura svars ir 2900 grami un augums 49 centimetri. Pēc pirmās apskates bērna veselības stāvoklis novērtēts kā apmierinošs. Par notikušo informētas visas atbildīgās institūcijas.

Glābējsilīte, kura atrodas Jelgavas pilsētas slimnīcā uz laiku no 2017.gada augusta līdz 2019.gada jūnijam bija slēgta slimnīcas renovācijas darbu dēļ. Glābējsilītes darbība ir atjaunota un šogad tajā ticis ievietots pirmais bērniņš.

Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā glābējsilīte darbojas kopš 2014.gada 29.augusta. Tās ģenerālsponsors ir SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība " IGATE"". Līdz šim šajā glābējsilītē ievietoti 5 bērni.

Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas pavisam astoņas Baby Box jeb glābējsilītes- Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā. Kopā līdz šim izglābtas 48 bērnu dzīvības.

Glābējsilīte ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Projektu "Glābējsilīte" Latvijā īsteno sabiedrisko attiecību kompānija "Divi gani" sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu.

Svarīgākais