Ugunsgrēkā Daugavpilī miris cilvēks

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Latvijā dzēsuši 19 ugunsgrēkus, vienā no kuriem gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

VUGD vakar ap plkst.18 saņēma izsaukumu uz Daugavpils novadu, kur dega vienstāva dzīvojamajā māja 100 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni piecu stundu laikā.

Savukārt īsi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Alūksni, kur divstāvu vairāku dzīvokļu mājas kāpņu telpā dega sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā un bija izveidojusies spēcīgs sadūmojums.

VUGD darbinieki ar autokāpņu palīdzību no ēkas otrā stāva izglāba četrus cilvēkus, bet ar glābšana maskas palīdzību tika izglābts vēl viens cilvēks. Pirms VUGD ierašanās paši no ēkas bija evakuējušies vēl septiņi cilvēki. Kā pastāstīja Vītola, cietušo vai bojā gājušo ugunsgrēkā nebija.

Ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni divu stundu laikā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki devās arī 13 izsaukumos uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.